Hicretin 1434. Yıldönümü, Aşure ve Ehl-i Beyt’i Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Kaymakam Adayı Suat Hatam, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kan Yıkılmaz, Emniyet Amiri Göksel Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mesut Şeker ve Cemalettin İpek, Ak Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz, İlçe Başvaizi Muhsin Özdemir, Din Görevlileri Derneği Başkanı Muammer Ömür, okul müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program saat 10:00 da başladı. Halk arasında Yeni Cami diye bilinen Mer’aş-i Abdurrahman Paşa Cami İmam Hatib-i Hafız Emin Gemalmaz tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Okunan Kur’an-ı Kerim ve mealinin ardından Tosya Müftüsü Mehmet Korkmaz tarafından selamlama konuşması yapıldı. Katılımcılara teşekkür eden İlçe Müftüsü Mehmet Korkmaz, Hicretin 1434.Yıldönümü olduğunu belirterek ilçemizde Aşure ve Ehl-i Beyt’i  Anma Günü münasebetiyle Aşure ikramının  ilçemizde gelenek haline geldiğini ve herkesin katkısın katkısı olduğunu söyledi. 

Korkmaz konuşmasında Duaların Muharrem Ayında kabul olduğuna değinerek peygamberlerin dualarının bu ayda kabul olduğunu başlana gelen bela ve musibetlerden bu ayda kurtulduklarını söyledi.

İlçe Başvaizi Muhsin Korkmaz tarafından ikram edilen Aşurenin bol ve bereketli olması için yapılan duanın ardından Aşure ikram edildi.

Hazırlanan 10bin kişilik aşure Kaymakam Mehmet Türköz olmak üzere bütün protokol üyeleri ve halka ikram edildi.

Aşurenin çok güzel olduğunu söyleyen vatandaşlar emeği geçenlere teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim