Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törene,Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz,Tosya Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Himmet Polat,Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin,Tosya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Akdaş, Tosya Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç  Dr. Mehmet Hakan Akyıldız,Tosya İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç, ve Ak Parti Tosya İlçe Teşkilatı Üyeleri, CHP Tosya İlçe Başkanı Ahmet Ahlatçı ve CHP Tosya İlçe Teşkilatı Üyeleri,MHP Tosya İlçe Başkanı İsmail Yur ve MHP Tosya İlçe Teşkilatı Üyeleri, Tosya Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Ayhan Bodur, Tosya İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Korkmaz,Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş,Tosya Devlet Hastanesi Müdürü Mustafa Uzbilgin,Tosya S.Y.D. Vakfı Müdürü Recep Keçeci, köy ve mahalle muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri,kurum amirleri,öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan törende saat 09:05'te 2 dakikalık saygı duruşunun ardından  İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. Atatürk Anıtındaki törenin ardından Kaymakam Türköz ve protokol üyeleri,Müftülük Konferans Salonunda Dumlupınar İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen Atatürk'ü anma programına geçtiler.



Müftülük Konferans salonunda düzenlen program, saygı duruşu ve Fatih İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Naci Gökçe yönetiminde İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından,Mustafa Kemal'i düşünüyorum adlı şiirin okunması,Atatürk'ün hayatının videosu ve fotoğraflarının sunumu,Mustafa Kemal Kurtuluş Savaşında adlı oratoryonun seslendirilmesi,Kasım Rüzgarları adlı şiirin okunması,Atatürk'ten son mektup adlı videonun sunumu,Atatürk'ün son beş dakikasını anlatan videonun sunumu ve Atamızın son vedadan görüntülerinin sunumu yapıldı.




 İlçede yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren  ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesi nedeniyle  öğrencilere verilemeyen ödüllerin Kaymakam Türköz ve protokol üyeleri tarafından  öğrencilere  vermesi ile birlikte program sona erdi.

Editör: TE Bilisim