İlçede bulunan market, kasap, lokanta ve gıda satışının yapıldığı diğer işletmelere yapılan kontrollerde uygun koşulların olup olmadığı incelendi.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Gümüş, Tosya Belediyesi Zabıta Müdürü Vekili Niyazi Çil ve zabıta memurları ile yapılan kontrollerde Tosya halkının güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşım hakkının sağlanması, 2013 yılı içerisinde gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemleri ile denetim ve kontrol faaliyetlerinin ilçe genelinde daha hızlı ve etkin bir şekilde yürütülmesinin sağlandığı ifade edildi. Son kullanma tarihi ile ilgili de yapılan kontroller neticesinde gerekli işlemler yapılarak halk sağlığının ön planda olduğu vurgulandı. Gerekli cezai işlemlerin de uygulandığı kontrollerde özellikle et ve et ürünlerinin uygun koşullarda, gerekli evraklarla satılıp satılmadığı incelenerek vatandaşların bu konuda hassas olmaları istendi. Vatandaşların özellikle aldığı ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etmeleri gerektiği dile getirilirken, ambalajı açılmış ve ya yıpranmış ürünlerden de uzak durmaları gerektiği kaydedildi.


Yapılan açıklamada gıda denetim ve kontrollerinin sık sık devam edeceği belirtilirken en küçük mahalle bakkallarının da bu denetime tabi tutulacağı açıklandı. Habersiz olarak devam edecek olan kontroller sırasında halka bozuk ürün satışına engel olunacağı dile getirildi.

Yapılan denetimleri değerlendiren Başkan Şahin; “Tosyalı hemşerilerimizin güvenilir ve taze gıda tüketmesi için ilgili birimlerle kontrollerimizi sıklaştırarak devam edeceğiz. Özellikle et ve et ürünlerinin tüketilmesinde vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını istiyorum. Gıda satışı yapan büyük küçük tüm işletmelere denetimlerimizi sık sık sürdüreceğiz. Son kullanma tarihleri de gıda ürünlerinin tüketilmesi sırasında dikkat edilecek önemli hususlardan birisi. Yapılan denetimler sırasında son kullanma tarihi geçmiş ürünlere de el konularak gerekli işlemler yapılmıştır. Tosyalı hemşehrilerimizin sağlığı bizim için oldukça önemlidir” dedi.

Editör: TE Bilisim