HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

İçişleri Bakanlığı Genelgesi Doğrultusunda Toplantı Gerçekleştirildi İçişleri Bakanlığı Genelgesi Doğrultusunda Toplantı Gerçekleştirildi

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu´nun Tosya ilçesi her geçen gün artan nüfusla birlikte okul ve öğrenci sayıları, sağlıklı yaşam ve okul sporlarına olan ilginin de artması sonrası yeni bir tesise kavuşmanın heyecanını yaşıyor.

Tosya Belediyesi okul sporlarında peş peşe gelen başarılar ve ilçede Amatör spor kulüplerinin branşlarında önemli başarılara imza atması ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki spor dallarında faaliyet gösteren sporculara daha rahat spor yapabilmelerine imkan sağlayacak yeni bir spor salonu için gün sayılıyor.

Tosya Belediyesi’nin girişimleri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan talebi sonrası Bakan Dr. Mehmet Muharrem Kapsapoğlu’nun talimatları doğrultusunda Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nca Tosya Belediye Başkanlığı’na ödenek aktarımı yapıldı. Belediye Başkanlığı tarafından İskilip yolu üzerinde belediyenin yeni aldığı arazi üzerine yeni yapılacak spor salonunun belediye tarafından Şubat ayında ihaleye çıkarılacağı, inşaatına da Mart ayında başlanabileceği kaydedildi.

Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil,sosyal medya hesabından Bin dört yüz kişi kapasiteli yeni spor salonu ile ilgili görseli paylaşarak projeye start verdi.

HAVALİ TÜFEK ATIŞ POLİGONU

Başkan Kavaklıgil, Tosya’da belediye yatırımları çerçevesinde Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda olduğu gibi yeni Spor Salonunda da aynı sistemde inşaata başlanacağını söyledi. Ekap üzerinden şubat ayı içinde ihale ilanına çıkılacağını ve Mart ayı sonlarında inşaata başlanacağını açıkladı. Başkan Kavaklıgil ayrıca yapılacak spor tesisine ilave olarak Tosya’da faal olan atıcılık sporlarındaki başarıları da dikkate alınarak Havalı Tüfek Atış Poligonu ile 7 ayrı spor branşının yeni spor salonu dahilinde hizmet verilebileceğini açıkladı.

Başkan Kavaklıgil,sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımın altına yazdığı bilgi notunda “1400 seyirci kapasiteli içerisinde havalı tüfek atış poligonu, salon sporlarının yapılabileceği 7 farklı alan ile birlikte insanlarımızın birçoğunun faydalanacağı çok amaçlı spor salonumuz için hazırlıklarımız devam ediyor” dedi.

Editör: TE Bilisim