Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Temel atma törenine; Kastamonu Valisi Avni Çakır, Tosya Kaymakamı A. Ferhat Özen, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Batman, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Zekeriya Özmen, MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, MHP Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar, MHP Tosya İlçe Başkanı M. Dündar Özurgancı, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşun ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tosya Ahi Yaren Derneği tarafından mehteran gösterisi yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, katılımcılara hoş geldiniz dileklerini ileterek belediyenin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Kavaklıgil konuşmasında; “Tosyamızın çok önemli eksikliklerinden biri olan otogar, galericiler sitesi ve trafik eğitim parkurunun temel atma töreninde buluşuyoruz, hoş geldiniz.Tabi son zamanlardaki ekonomik krizle beraber, birçok belediyemiz, bir çok ticarethanemiz dünya genelinde yaşanan küresel ekonomik problemlerden ötürü sıkıntı yaşamakta. Bu süreçte kendi öz kaynaklarımızla böyle bir yatırımı şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu mutluluğu bizlerle paylaştığınız için sizlere de çok teşekkür ediyorum.Belediye Başkanlığına aday olduğumuz günden bu tarafa hep iyi niyet, iyi dilek, şehrimize hizmet etme niyetinde olduğumuzu sizlerle paylaştık. Rabbime şükürler olsun ki iki buçuk yıllık süre zarfı içerisinde şehrimizin insanlarını ötekileştirmeden, birbirinden ayırmadan, ihtiyaçlarını tespit edip, o ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet etme durumunu sahada yansıttık. Ve elhamdülillah bugün birçok belediyenin başaramadığı, birçok işin altında kaldığı ve atıl olan işleri başardık. Temelini atacağımız otogar, galericiler sitesi ve trafik eğitim parkurunun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Sağ olun var olun” dedi.

Törende konuşan Kastamonu Başkanı Galip Vidinlioğlu; “Aynı süreçten geçtik sevgili Volkan Başkanla, Kastamonu merkezde. Üretken belediyecilik nasıl olur, onu gösterelim dedik ve sloganımız da ‘verin yetkiyi, görün etkiyi’ idi. Maşallah Tosyalı yetkiyi Volkan Başkana verdi, etkiyi de görüyor. Ben bu yatırımın tüm Tosyalılara hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Törende konuşan MHP Kastamonu İl Başkanı Emin Çınar temeli atılan otogar, galericiler sitesi ve trafik eğitim parkurunun hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Törende konuşan MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın katılımcılara hoş geldiniz dileklerini ileterek Tosyalılara Volkan Başkana güvendikleri ve yetki verdikleri için teşekkür etti. Aydın yeni inşa edilecek olan projenin hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Törende konuşan Tosya Kaymakamı A. Ferhat Özen; “temelini atmış olduğumuz yatırımların inşası inşallah kısa zamanda bitecek. Bununla birlikte merkezi idare tarafından yapılan yatırımlarda var. Hükümet Konağı inşallah yakın bir zamanda hizmete girecek. Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız binası var. Ben bu yatırımların gerçekleşmesinde kaymakamlığımızın, belediyemizin ve halkımızın yanında olan Valimiz Sayın Avni Çakır’a çok teşekkür ediyorum. Yeni temeli atılan yatırımlarımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Törende konuşan Kastamonu Valisi Avni Çakır” Birbirinden değerli üç tane yatırımın inşallah birazdan temelini atacağız. Türkiyenin en önemli ve en yoğun karayollarından birinin üzerinde duran Tosya gerçekten de dinamik yüzüyle Kastamonunun en önemli ilçelerinin başında geliyor. Böylesine hareketli olan bir yolda yakışan birazdan temelini atacağımız otogar tesisi olması lazımdı. Birazdan temelini atacağımız otogar hem Tosyamızın hem de Kastamonumuzun dışarıya karşı en görkemli eserlerinden bir tanesi olacak. Ben bu yatırımın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yeni inşa edilecek olan otogar, galericiler sitesi ve trafik eğitim parkurunun hayırlı uğurlu olması için dua edildi, üç adet kurban kesildi.

Otogar, galericiler sitesi ve trafik eğitim merkezi için kesilen kurbanların ardından Vali Avni Çakır tarafından butona basılarak şehirlerarası otogarın temeli atıldı.

Editör: TE Bilisim