Haber:Sedat Ağacıkoğlu

Tosya’nın Yunus Emre Mahallesi’nde yapılacak olan kapalı yüzme havuzu projesinde zemin etüdü çalışmalarının tamamlanmasının ardından, ihale tarihi belli oldu. Yarı Olimpik Havuz, ilçede önemli bir eksikliğin giderilmesini sağlayacak.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2020 -2021 yatırım programın kapsamında Tosya’ya yapılacak Yarı Olimpik Yüzme Havuzu için zemin etüdü çalışmalarının tamamlanması ve etüt raporlarının bakanlık tarafından onaylanmasının ardından ihale tarihi de belli oldu.

Tosya ilçesi Yunus Emre Mahallesinde yapılacak olan Yarı Olimpik Yüzme havuzunun ihalesi, 16 Aralık 2020 Perşembe günü saat:14:00 da Tosya Belediyesi Meclis Salonunda yapılacak.

Yüzme Havuzu, 25 metre uzunluğunda, 8 kulvarlı olarak yapılacak. Kapalı olarak inşa edilecek olan ve yaz-kış hizmet verecek yüzme havuzu, öğrencilerin yanında vatandaşlar da yararlanabilecek.

SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
Bilindiği gibi, 16 Ekim 2020 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun Kastamonu ziyaretinde Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil Gençlik ve Spor Bakanından Tosya ilçesine Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapılması yönünde talepte bulunmuştu.

Ziyarette Tosya ilçesine yapılması istenen yüzme havuzu talebini , Gençlik ve ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’nun Kastamonu programı çerçevesinde, valilik makamında havuz için protokol imzalanacağını açıklamıştı.


BELEDİYE İŞİ HIZLANDIRDI
Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil protokolün imzalanması sonrası ilçede yer tespit çalışması yaparak Yunus Emre Mahallesi 1613 Ada 1 Parselde zemin etüt çalışmalarını başlatarak parselde hafriyat yapıldı. 10 Aralık 2020’de Tosya Belediyesi Meclis Salonunda yapılacak ihale sonra sı yüklenici firma Tosya Yarı Olimpik Yüzme Havuzunu 270 gün içinde tamamlayıp hizmete açılacak.

Editör: TE Bilisim