SEDAT AĞACIKOĞLU

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde Ahi ve Yaren Derneği Yaren meclisi Başağa Fatih Lepeci’nin son ocağı yakmasıyla sezonu kapattı.
Yaren geleneği olarak selamlama seremonisi ve ardından davetlilere sıcak ıhlamur ikramı ile başladı. Geceye Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil,Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal,25.Dönem MHP Milletvekili Emin Çınar,MHYK üyesi Tarık Ziya Çağılcı,Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Mola,MHP İlçe Başkanı Dündar Özurgancı,Belediye Meclis Üyeleri, Tosya Belediyesi Birim Müdürleri ve belediye çalışanları ile davetliler katıldı. Davet edilmesine rağmen Yaren gecesine katılmayan protokol üyeleri misafirlerin ve yarenlerin dikkatinden kaçmadı.
Yaren meclisinin başağa olan Fatih Lepeci ve Küçükağa Metin Büyükdeğerli davetlilere hoş geldiniz sefalar getirdiniz, yaren meclisimizi şereflendirdiniz dedikten sonra Erol Sevdi hocanın çaldığı müzik eşliğinde açılış karşılama töreni yapıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde ise yöreye has halk oyunları, musiki söyleşileri ve orta oyunları oynandı. Yemek ikramında bulunuldu. Yaren ağaların sergilediği orta oyunlar özellikle şehir dışından gelen konukların bir hayli dikkatini çekti. Yapılan orta oyunlarında unutulmaz anlar yaşandı.

Gece yarısına kadar süren davetin bitiminde Başağa Fatih Lepeci, katılımlarından dolayı teşekkür ederek son yaren ocağının yakıldığını ve sezonun kapandığını söyledi.
Misafirler “Bu gece bizim için çok farklı oldu bilgisayarın, televizyonun ve internetin olmadığı bir yerde saatlerce eğlenceli unutulmaz anlar yaşadık inşallah gelecek yıllarda da bu etkinlik devam eder” temennisinde bulundu.
Gece yarısından sonra misafirler geleneksel Cezayir Marşı eşliğinde uğurlandı.

Editör: TE Bilisim