HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu'nun Tosya ilçesi Ahi Yaran Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yaren Meclisinin bu haftaki Ocağını ilçe Kaymakamı Deniz Pişkin yaktı.

Tosya Yaren meclisinde düzenlenen ocak yakma törenine yaren geleneği gereği misafirler tek tek meclise alınarak, yaren baş ağalarını ve yarenleri selamladı.

Bu haftaki Yaren meclisinin misafirleri Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Jandarma Komutanı Üsteğmen Özgün Yapağı, kurum amirleri ve ilçe mahalle ve Köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Gecede, halk oyunları gösterileri, orta oyunları ve Yaren çavuşunun turası ile ‘’misafirlerden özlü söz söyleme ‘’ Yaren oyunu oynandı. Yaren Turasını eline alan Tosya Belediye Başkanı Özlü söz söylemek için köy ve mahalle muhtarlarının önünde Tosya İHA muhabiri Sedat Ağacıkoğlu’nu seçti. Belediye Başkanı Kazım Şahin ‘’ Sırrını söyleme dostuna, o da gider söyler dostuna ‘’ özlü sözünü yaren çavuşunun cezalandırma Turası ile Tosya İHA muhabiri Sedat Ağacıkoğlu’nun eline vurarak söyledi.

Özlü söz oyununda Yaren Turasını eline alan gazeteci Sedat Ağacıkoğlu bu defa Çifter Muhtarı Ekrem Eski’ye giderek özlü söz eşliğinde oyunu devam ettirdi.

Yaren meclisi ocak yakma töreni davetlilerin Cezayir Marşı eşliğinde tek tek uğurlanması ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim