Ocak yakma mevsiminin gelmesiyle birlikte, her Cumartesi akşamı misafir ağırlayacak olan derneğin ilk konukları Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kaan Yıkılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa MOLA, Belediye Meclis Üyeleri, Mhp İlçe Başkanı İsmail Yur ve İlçe Teşkilatı yöneticileri,  Kısa adı TODEF olan ve geçtiğimiz ay olağan genel kurulu yaparak seçilen Tosya Dernekler Federasyonu Başkanı Ali Tekin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Birim Müdür ve amirleri katıldı.


Tosya Ahi ve Yaren Dostları Derneği Başkanı Recep ÇAKMAK; Yaren geleneğini ve Derneğin kuruluş amacını davetlilere anlattı ve  “Tosya’da yüzyıllar önce tüm canlılığı ile yaşanan ve yaşatılan, Oğuzlardan gelen Yaren geleneğini yeniden yaşamak ve yaşatmak için yola çıktık.  Bu meclis Tosya Yaren Meclisi, yani Tosya’nın ve Tosyalıların, Tosya’ya gönül verenlerin Meclisi. Dualarınızı ve desteklerinizi bekliyoruz.”  dedi. 



Derneğin faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirten Belediye Başkanı Kazım Şahin ise Tosya’nın kültürel ve sosyal hayatının gelişmesi için bu tür derneklerin zaruri olduğunu ifade ederek, Tosya Ahi Yaran Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin öneminden bahsetti. Başkan Şahin, yaran meclisinin eğlence ve disiplinin buluştuğu nadide yerlerden biri olduğunu dile getirdi.



Tosyalı sanatçımız Cesur Can’ında katıldığı gecede orta oyunlarına katılan misafirler şarkılara hep birlikte eşlik ederek, Tosya mutfağından da farklı lezzetleri tatma şansı buldular.  Oldukça güzel ve eğlenceli geçen gece yemek ve sofra duasıyla son buldu. Davetliler gece sonunda geleneksel Cezayir Marşı eşliğinde uğurlandı.



Editör: TE Bilisim