Habr: SedattAğackoğlu-İHA

Danıştay’ın öğrenci andını kaldıran yönetmelik hükümlerini iptal etmesinin ardından yürütmeyi durdurmak amacıyla kararın temyiz edilmesinin ardından Tosya Ülkü Ocağı Cumhuriyet Meydanında toplanarak tepki gösterdi.

Cumhuriyet Meydnnda toplanan kalabalığa hitap eden Tosya Ülkü Ocağı Başkanı Volkan Kavaklıgil; “Milli Eğitim Bakanlığı 1933 yılında yayımladığı bir genelgeyle ilk ve orta dereceli okullarda Andımızın okutulmasına karar vermiş ve konuyla ilgili tutum ve duruşunu çok net göstermişti.  Andımız uygulamasına 2012 yılında ortaokullarda, 2013 yılında da ilkokullarda son verilmişti.Çözülme sürecinin en karanlık döneminde Andımız kurban seçilmişti. “Ne Mutlu Türküm Diyene” seslenişi her taraftan silinmiş ve kazınmıştı. Bu durum elbette yanlıştı, vahim bir sapma haliydi. Türküm demek suç mu? Doğruyum demek yanlış mı? Çalışkan olmak gaflet mi? Eğer Andımıza cephe alanlar kripto damarın karanlık failleri değilse merakla soruyorum dertleri nedir? Bu hazımsızlık niyedir? Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti, üzerinde yaşayan millet ise Türk’tür.

Andımızın neresinde sorun vardır? And Türk’tür, çünkü anı Türk’tür, ati Türk’tür, vatan Türk’tür, millet Türk’tür.  Ağaç kovuğundan çıkmadık, gökten zenbille inmedik. Tesadüfen olmadık, toplamayla oluşmadık.  Tarihte Türk’tük,  halde Türk’üz, istikbalde de Türk olacağız” dedi.

Ülkü Ocağı Başkanı Volkan Kavaklıgil’in konuşmasının ardından Sevdenur ve Kübra Acar öncülüğünde Andımız okunarak kararın temyize götürülmesine tepki gösterildi.

Editör: TE Bilisim