Kastamonu'nun Tosya ilçesine yapılan TOKİ evlerinde oturan vatandaşlar, doğalgazın gelmesiyle gün yüzüne çıkan sorunlar nedeniyle isyan etti.
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından inşa edilen 312 konutta oturan ev sahipleri, Tosya'da bu yıl kullanılmaya başlanan doğalgazı evlerinde kullanmak istediklerinde büyük bir sorunla karşılaştı.

TOKİ evlerinden oturan vatandaşlar, "TOKİ'de oturan vatandaşlar olarak, tamamen doğalgaza uygun olduğu söylenen ve halen boru hatları döşeli olan evlerimizde, doğalgaz kullanmak için girişimlerde bulunduk. Evlerimizde incelemelerde bulunan doğalgaz yetkilileri, TOKİ tarafından döşenen hatların yeterli olmadığını ve bu hatlarda tadilat yapılması gerektiğini ifade ederek ek masraf çıkarttılar.

TOKİ tarafından yapılan ve doğal gaza uygun olduğu belirtilerek parasını halen taksitle ödediğimiz evlerimizde şimdi ikinci defa doğalgaz boru işleri yapılması gerekmektedir. Dar gelir gurubuna uygun olarak yapılan evlerde, oturan vatandaşlar, ikinci defa doğalgaz boru hattı parası vermemek için borcu bitmeden satılamamasına rağmen, evlerini gayri resmi şekilde satarak bu yükten kurtulmaya çalışıyorlar.

Birde daha evlerin yeni olmasına rağmen, evlerinin dışında atılan betonların göçmesi nedeniyle 1. derecede deprem bölgesi olan Tosya'da olası bir depremde evlerinin güvenli olmadığı düşüncesiyle korkan halk evlerinin pencerelerine satılık levhaları asmaya başladılar.

Bizlerin bu sorunlarına ve yıllardır hayali ile yanıp tutuştuğumuz ev hayalinin hüsranla sonuçlanmaması için yetkilerin bizlerin bu sorunlarını dikkate almalarını istiyoruz"diye konuştular. - Kastamonu İHA
Editör: TE Bilisim