Rus Öğretmen, Çaybaşı Köyü'nde Kaza Yaptı Rus Öğretmen, Çaybaşı Köyü'nde Kaza Yaptı

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

 Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 29 Ekim 2021 tarihinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetmelik hükümlerine göre Tosya Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimleri yapıldı.

Tosya Ticaret ve Sanayi Odası organ seçimlerine Odaya bağlı 7 Meslek Grubu için Meclis Üyesi adayı seçimleri yapıldı. Bu grupları, 17 Meclis, 5 Yönetim Kurulu, 6 Disiplin kurulu ve Meslek Komite üyeleri seçildi. Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre 2.Dönem Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı görevini yürüten Metin Ekşi ve Meclis Başkanı Mustafa Cevizci meclise girecek oy çokluğunu sağlayamadı.1.Grup Listeden seçimlere giren Metin Ekşi 2 oy fark ile seçimi kaybetti.

1.GRUPTA SÜRPRİZ SONUÇ VE İNANILMAZ BİR DENGE

Seçimlerde en büyük sürprizi 1.Meslek grubunda bazı kesimlerce şans tanımadığı Raşit Serdar Ündeyici seçimi kazanarak meclise girdi. Seçim sonrası resmi olmayan seçim sonuçlarında 17 kişiden oluşan meclis listesinde 8 meclis üyesi Yeşil grupta yer alırken 8 meclis üyesi Turuncu grupta yer almış 1 üye ise Kırmızı listede yer alarak Ticaret Odası tarihinde dengeleri değiştiren ilginç bir sonuç ortaya çıkmıştı.

Resmi olmayan sonuçların oda kulislerinde konuşulduğu, içeriden ve dışarıdan ince hesapların yapıldığı son birkaç gün sonunda yapılan itirazlar akabinde tüm dengeleri altüst eden Resmî sonuç seçim tarihine damga vurdu.

SEÇİMİN SONUCUNA DAMGA VURAN VE ŞOK ETKİSİ YAPAN 4.GRUP

Tosya Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri öncesi yaşanan tartışmalar seçim sonrasına da yansıdı.1.Grupda yapılan seçim oylarında hata olduğunu düşünen ve 1 oy farkla kaybettiği seçim sonucuna itiraz eden eski Ticaret Odası başkanı Metin Ekşi yapılan yeniden sayım sonrası seçimi 2 oy farkla kaybetti. Eski Meclis Başkanı Mustafa Cevizci’nin seçimi kaybetmesinin şaşkınlığı Ticaret Odası kulislerinde yaşanan bu sonuçlar tartışılırken asıl şok bugün 4. Grup Seçim sonuçlarında yaşandı.

Yeşil grupta seçimlere giren meclis üyelerinin ellerindeki belgelerle Tosya ilçe seçim kuruluna itiraz başvurusunda bulundu. Yapılan itirazın kabul edilmesi sonucu 4.Meslek grubunda meclise giren üyelerin listesi değişti. İtiraz öncesi Yeşil gurktan 2 Turuncu gruptan 1 üye Meclise girmişti. Yeşil grupta Kahraman Cebeci ve Sefa Abayın, Turuncu Gruptan Sait Tek Meclise adını yazdırmışlardı.

90 YILLIK TİCARET ODASI TARİHİNDE BİR İLK YAŞANDI

Yapılan itirazın kabul edilmesi ile birlikte Yeşil grup listenin yedek sırasındaki Mehbare Abacı Meclise girmeye hak kazandı.

1932 yılında kurulan Tosya Ticaret ve Sanayi odasının 90 yıllık tarihinde bir ilk gerçekleşerek Ticaret Odası Meclisine ilk defa 1 Kadın üye Mehbare Abacı girmeye hak kazandı.

Editör: TE Bilisim