Tosya Ticaret ve Sanayi Odasının 29 Ekim 2022 tarihinde yapılan seçim ve sonuçları siyasi çekişmenin gölgesinde geçerken ne yazık ki kaybeden yine Tosya oldu.

Bir Oda seçiminde yaşanmaması gereken gerginlikler ve sürtüşmelerin yaşandığı seçim sonrasında 415 üyenin oy kullandığı seçim de 90 yıllık Tosya Ticaret Odası tarihinden bir ilk yaşanmış bir kadın üye meclise girmeye hak kazanmıştı. Ama ne yazık ki tartışmalar gölgesinde geçen seçim bu gelişmeyi göz ardı edilerek görmemezlikten gelindi.

Seçim sürecinde yaşanan kimilerine göre ilmi siyaset kimilerine göre adalet olan seçim sonrasın da gizli el dün yapılan meclis başkanlığı seçimlerine de uzanarak başkanlık seçimine sirayet etti.

TOSYA'DA YAKALANDILAR! TOSYA'DA YAKALANDILAR!

Tosya Ticaret ve Sanayi Odasının ilk kadın meclis üyesinin ve dahi ilk kadın meclis başkanının seçilmesi gibi güzel ve gurur duyulacak bir olay ne yazık ki siyasete kurban gitti.  

Kastamonu’nun birçok ilçesinde seçim heyecanı yaşandı.

Bu seçimler siyasi parti seçimi değil.

Tosya’nın Ekonomisini, Sanayicisini ve gelişimini ilgilendiren seçim.

Tosya’nın ekonomik açıdan ayakta durması için yapılan bir seçim.

Tosya Ticaret ve Sanayi Odasının tarihine geçmişine ve günümüze kadar bakıldığında böyle bir seçim yaşanmamıştır.

Şimdi gelelim dün yapılan Tosya Ticaret ve Sanayi Odasının Meclis Başkanlığı seçimlerine.

29 Ekim de yapılan seçim sonrası Tosya Ticaret odasının ilk meclis toplantısını yapacak ve gündem Meclis Başkanını seçmek fakat seçim sürecinde yaşanan o ilmi siyaset ne yazık ki bu toplantıya sirayet ediyor 17 Meclis üyesinin bulunduğu toplantıya 10 meclis üyesi katılıyor. İşlerinin yoğunluğu veya mazereti dolaysıyla toplantıya katılamayan meclis üyelerine bir sözümüz yok.. Haklıdırlar bir sonraki toplantıda tebrik eder başarılar dilerler.

Bu ilmi siyaset anlayış mı Tosya ekonomisine ve ticaretine yön verecek

90 yıllık tarihi olan Tosya Ticaret Odası Meclisinde ilk defa bir kadın üye yer alıyor ve o kadın üye 17 meclis üyesinin değil 10 meclis üyesinin oyu ile Meclis Başkanı seçiliyor.

Bu ne kadar önemli bir olay.. Türkiye genelinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı 252 tane Ticaret ve Sanayi Odası var.

Türkiye genelinde 252 Sanayi ve Ticaret odasının içinde sadece 3 tane Kadın Meclis Başkanı var. Bunlardan biri Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Münevver Mehpare Abacı

www.tosyahaberleri.com haber sitesi ve basın olarak Oda başkanı seçilen Mehmet Salih Tekeli’yi ve Meclis Başkanı seçilen Münevver Mehpare Abacı’yı tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.

Şimdi ne olacak?

Bir sonraki meclis toplantısında başkanlarının seçimine katılmayan 7 meclis üyesi nasıl bir tavır sergileyecek?

Tosya ekonomisi ve ticareti önce ilmi siyasete sonrada gerçek siyasete mi kurban gidecek

Vesselam..

Editör: TE Bilisim