06 Aralık 2012 Perşembe günü saat 11:00’de Tosya İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılacak olan “Geçici Hayvan Bakım Evlerinin Sorunları ve Yerel Yönetimler Arası İşbirliği Sempozyumu” Tosya Belediyesi’nin ulusal bağlamda yaptığı ilk ve en büyük organizasyon olarak tarihe geçecek.

Tosya’da bir gün sürecek olan sempozyuma Kastamonu’nun yanı sıra Sinop, Zonguldak, Amasya, Bartın, Karabük, Bolu, Samsun, Çankırı, Çorum Valileri ve Belediye Başkanları ile İl Özel İdare temsilcileri, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri temsilcileri katılacak.

İllerden gelecek konukların yanı sıra 10 ilde bulunan toplam 96 ilçeden de Kaymakam ve Belediye Başkanları ile HAYTAM ve Orman Bakanlığı temsilcilerinden oluşacak yaklaşık 250 konuk bu sempozyuma iştirak edecek.


 

Tosya İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda yapılacak olan sempozyumun açılış programında

Tosya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Derya Kayacı, HAYTAP temsilcisi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Ercan Yeni, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ve Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş’ın konuşmalarının ardından sempozyumun 1. oturumuna geçilecek.

 

Bu bölümde; Prof. Dr. Ali Bilgili (Çevre ve Hayvan Sağlığı), Prof. Dr. Tamer Dodurga (Hayvanların Yaşama ve Beslenme Hakları), Veteriner Hekim Hatice Özbay (Yerel Yönetimler Arası Hayvanları Koruma İşbirliği), HAYTAP Temsilcisi (Geçici Hayvan Bakım Evlerinin Sorunları)  ve Türkiye Veteriner Hekimler Birliği Temsilcisi de (Yerel Yönetimlerin Hayvan Refahı ve Hakları İçin Yapması Gerekenler) konularında konuşma yapacaklar.

 

Saat 15:45 ‘de başlayacak 2. oturum soru cevapla başlayacak ve sempozyum bildirgesinin sunumu ile son bulacak.

Editör: TE Bilisim