Değerli basın mensupları

Odamız ve Nakliyeci Şoför esnafı adına saygılar sunar çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Devlet ve millet olarak yaklaşık altı ay önce başlayan ve tüm ülkemizde hissedilen ekonomik sıkıntıları hep birlikte yaşamaktayız toplumumuzun bütün katmanları büyük küçük hemen hemen her insanımız Esnaflarımız Emeklilerimiz Tüccarlarımız bu olumsuzluklardan etkilenmektedir.  Özellikle faiz döviz kurlarındaki dalgalanmalar bu olumsuzlukların ana sebepleri olarak görmekteyiz.

Bu sebeplerden mazot benzin yedek parça lastik fiatlarındaki artışlar şoförlerimizi yolcu ve yük nakli yapan nakliyecilerimizi olumsuz etkilemekte, adeta hayat ile boğuşma mücadelesi vermektedirler.

Son günlerde söz konusu kesimlerden odamıza gelen şikayetlerin bir diğeri ise genel trafik kontrollerindeki trafik ceza uygulamalarıdır.

Tabi ki “şoförler esnaf odası” olarak trafik kurallarına hem şoförlerimizin hem yayalarımızın uymalarını yolculukların ve günlük yaşantının bir parçası olmasını bizde arzulamaktayız.

İzah etmeye çalıştığımız yaşadığımız sıkıntıların Devlet yönetiminden yasal sorumluluğu bulunan makamlardan başlamak üzere toplumu rahatlatacak çalışmaların yapıldığına inanıyoruz ama sonuçlarının esnaflarımıza ve bizlere ulaşmadığını görüyoruz. Bizler devletin yanındayız biran önce yaşadığımız sıkıntıların tabanda hissetilmesini arzulamaktayız.

Dar gelirli nakliyeci şoförlerimizin akaryakıt başta olmak üzere genel trafik kontrollerinin duron uygulamalarının bakanlık kantar kontrollerinin daha yapıcı olmasını sıkıntılı dönemin  anlayışı ile gözden geçirilmesini arzulamaktayız. Saygı ile kamu oyuna duyurulur.  29.11.2018

Şoförler Esnaf Odası

Başkanı Ahmet Baş

Editör: TE Bilisim