Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu’nun Tosya İlçesinde Belediye tarafından İskilip Kavşağı 300 metre altında inşa edilecek yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Galericiler Sitesi ihalesi bugün yapıldı.

Bahçelievler Mahallesinde yapılacak Şehirlerarası Otobüs Terminali ile bugün dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Şehirlerarası Otobüs Terminalinin, ihalesi sonuçlandı.

YAPIM MALİYETİ YAKLAŞIK 9 MİLYON TL

Yapım Maliyeti yaklaşık 9 milyon TL malolacak Tosya Şehirlerarası Otobüs Terminalinin ihalesini, 7.5 Milyon TL ile en düşük teklifi veren firma kazandı.Resmi İhale süreci tamamlanmadığı için ihaleyi alan firmanın ismi açıklanmadı.

TOSYA'NIN 50 YILINA DAMGA VURACAK

Yaklaşık 1.140 m2 Betonarme Otobüs Terminali, yaklaşık 16 m2 Betonarme Nizamiye ve yaklaşık 1.720 m2 Betonarme Galericiler Sitesi inşa edilecek. İlçenin ihtiyacını karşılayacak modern bir yapıya sahip olacak yeni Şehirler Arası Otobüs Terminali ve Galericiler Sitesi, bünyesinde 8 adet bilet gişesi, restoran-kafe, büfe, bay-bayan wc, abdesthane, duş ve mescitler, şoför dinlenme odaları, çocuk oyun alanları ve ilçede faaliyet gösteren tüm galericilerin toplanacağı bir komplo tesis olacak. Şehrimiz dışarıya açılan kapısı olan terminal binamız modern ve konforlu yapısıyla şehrimizin gelecek vizyonuna değer kazandıracak.

6 FİRMA DAHA TEKLİF VERMİŞTİ
Tosya Şehirlerarası Otobüs Terminalinin ihalesine toplamda biri Tosya firması olmak üzere 6 firma katıldı.İhalenin sonuçlanmasının ardından kısa sürede yer teslimi yapılarak, çalışmalara başlanması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim