HABER :
   Sedat Ağacıkoğlu  &   Alaattin Keşoğlu

Yıllardır Tosya Pirinci adıyla ünlenmiş, gerek Türkiye pazarında gerekse Yabancı Ülke pazarlarında ilgi ve rağbet gören Tosya Pirinci için Patent alma çalışmaları başlatıldı ve süreç içerisinde sona yaklaşıldığı şu günlerde, Sakin Karakaş'tan deyim yerinde ise zehir zemberek açıklamalar geldi. Osmancık ilçe medyasında yazdığı " Osmancık 97'nin Hikayesi ve Tosya'da bir garip Patent Alma Çabası " başlıklı yazısında adeta demediğini bırakmadı.

Türk patent ensditüsü'nü, Ticaret Bakanlığını , Osmiad'ı , Ogiad'ı , Çorum Ticaret odasını, Osmancık Ziraat Odasını , İlçe Tarım Müdür'lüğünü Tosya'nın Pirincine Patent alma çalışmalarına yönelik uygulamasını durdurmak için çağrıda bulundu hatta yetkilileri göreve davet ederek hukuksal mücadelede bulunulmasını istedi.

Sakin Karakaş yazısında Tosya basınında çıkan haberler ile ilgili olarakta;

" Toplantıda yapılan konuşmalarda,Tosya’da binlerce kişinin direkt veya dolaylı olarak geçim kaynağı olan ve Tosya’nın tanıtılmasına çok büyük katkılar sağlayan Tosya’da üretilen pirinç çeşitlerine patent almak için yapılan çalışmalarda sona gelindiğini ifade edilmiştir.
Tosya’da binlerce kişinin pirinç tarımı ile uğraştığı bilgisi doğru değildir." açıklaması Osmancık gündeminde bomba etkisi yarattı.

Tosya Belediye Başkanlığı'nın, Tosya Kaymakamlığı'nın, Tosya Ziraat Odası'nın ve Tosya Ticaret ve Sanayii Odası'nın Tosya ve Tosya pirincine karşı yazılan ve yapılan ithamlara karşı nasıl bir açıklama yapacakları şimdiden merakla beklenmekte.

Tosya pirincine patent alma çalışmalarının başladığı günlerde çeşitli medya sitelerinde " Olmayan Pirince Patent Almak " başlıklı yazılar yayınlanmış ve henüz patent almadan Tosya Pirincinin varlığı ve yokluğu konusunda farklı görüşler beyan edilmişti. Geçen süre içerisinde Sakin Karakaş'ın bu açıklamalarıda Tosya'da haftalarca ses getireceğine ve Tosya gündemini epeyce meşgul edeceğine benziyor. www.tosyahaberleri.com olarak bu sürecin sıkı takipçisi olacağız.

Şimdi sizlere ilgili açıklamaların orjinal yazı metinlerini paylaşıyoruz.


Resmi Kaynak Tosya.gov.tr >Tosya Pirincine Patent Alma Çalışmalarında Sona Gelindi. TIKLA

Osmancık Medyası > OSMANCIK 97 NİN HİKAYESİ VE TOSYA’DA GARİP BİR PATENT ALMA ÇABASI TIKLA

Ayrıca Sakin Karakaş'ın aylar öncesinde yine Tosya Pirinci ile ilgili yazdığı farklı bir metin ;

Osmancık Medyası
>TOSYA’NIN ADI YOK; FAKAT PİRİNÇ ELDEN GİDİYOR TIKLA

Editör: TE Bilisim