Son günlerde dünyada ve ülkemizde GDO’lu  Pirinç krizi büyüyor. Son olarak Mersin Limanında el konulan 21 ton GDO’lu (Genetiği Değiştirilmiş Organizma) olduğu iddiaları kafaları karıştırdı.

Ülkemizde Pirincin vatanı olarak bilinen ve en büyük üreticisi konumunda bulunan Kastamonu ili Tosya ilçesinde pirinç üretimi ne durumda acaba? Tosya’da çiftçinin yetiştirdiği pirinç ’de GDO var mı ?Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Tosya Pirinci konusunda tek yetkili olan Tosya Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akdiken’e sorduk ; Tosya Pirincini vatandaşlarımız rahatlıkla tüketebilir mi ?

 

Başkan Ahmet Akdiken yaptığı açıklamada ‘’ Tosya Pirinci şu an için üretim olarak istediğimiz seviyede olmasa da kalite ve damak tadı konusunda tercih edilen bir pirinç olduğunu ayrıca Tosya çiftçisi tohum olarak Tarım bakanlığı kontrolünde olan pirinç tohumunun ekildiğini ve yetiştirildiğini söyleyerek Vatandaşlarımız Tosya pirincini rahatlıkla alıp tüketebilirler Tosya Pirincinde kesinlikle GDO yoktur ‘‘ dedi

 

Tosya Pirinç pazarında yaptığımız incelemelerde ve görüşlerini aldığımız pirinç tüccarları ve satıcılarından İsa Özdemir ve Mustafa Dişliler’’ Tosya Pirincinin üretip aynı zamanda sattıklarını sattıkları pirincin GDO’lu olmadığını ve hiçbir zamanda olmayaçağını söyleyerek Tosya pirincini alan vatandaşların evlerinde , yemekhanelerde rahatlıkla tüketebileceklerini söylediler.

Haber: Sedat Ağacıkoğlu -İhlas Haber Ajansı - İHA - TOSYA

Editör: TE Bilisim