Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu´nun Tosya İlçesi Özboyu köyünde 3 yıl ay önce marangoz atölyesinden çıkan yangında 8 ev yanmış ve 1 yaşlı kadın yanarak hayatını kaybetmişti.


Yangının yaşandığı  gecede evinin yanmasını son anda kurtaran vatandaş www.tosyahaberleri.com haber sitemize yaptığı açıklamada  ‘’O gece Özboyu köyü tabiri caiz ise Cehennemden bir gece yaşadı. Yangın öncesinde ve sonrasında ilgili kurumlara köy yerinin taşınması için sürekli müracaat ve taleplerimiz olmasına rağmen bir türlü olumlu cevap alamadık. Artık ne yapacağımızı şaşırdık. 3 yıldır bu durumdayız kabahat köylüde mi yoksa devlette mi anlamadık. Şu an yangın alanı olan yerlere ev yapılması olmuyor. Aşağıda köyümüze ait olan Tarım arazisini verdik fakat o yerden de  bir netice alamadık. Herhalde köyün taşınmasına engel olanlar var. Köyden başka yere taşınmak istemeyenler bu işe engel oluyor. İki arada kalmış durumdayız. Ben şimdi yangın alanı yerine ev yapayım desem anasını danasın geçiyor. Devletten istediğimiz bizim evimizi aşağıya indirecek. Yani bizim köyümüzü aşağı tarım arazisi olan alana indirecek. Yaklaşık 3 senedir köyümüze bir çivi çakılmadı. Yangın alanına çürük raporu verdiler buraya da olmuyor aşağıya da olmuyor. Taşınmamıza muhtar engel oluyor. Muhtarı evi karşıda beton ev. Bizi düşünmüyor. Eski muhtar çok uğraştı yeni yeri aldı fakat muhtar değişince her şey kaldı’’ dedi.


Özboyu köyü muhtarı Celal Şenovalı hakkında söylenen iddialar karşısında ‘’ Köy muhtarı olarak bu işin takibini titizlikle yapıyoruz. Çevre Şehircilik Bakanlığına gerekli yazışmaları yaptık. Şu an köyün yeni yerine taşınması için Kamu Yararına kararı alınmasını bekliyoruz. O izin geldikten sonra isteyen yeni yere taşınabilir’’dedi.

Editör: TE Bilisim