Temel atma töreni programı saat 11:00 da Tosya Hükümet konağı bahçesinde Tosya Protokolünün gelen misafirleri karşılaması ile başladı.Törene ilk önce Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş geldi karşılama programı sonrası Bilim ve Sanayi Bakan Yardımcısı Prof.Dr.Davut Kavranoğlu geldi ve Vali Bektaş ve Tosya Protokolü tarafından karşılandı.


 

Tosya Hükümet konağı önündeki karşılama töreni sonrasında misafirler Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz’ün makam odasına geçtiler. Burada Kastamonu Valisi Kısa bir konuşma yaptı. Vali Bektaş Konuşmasında yarın Kastamonu’da başlayacak olan ve 4 gün boyunca sürecek olan Ahşap fuarından bahsederek ‘’Kapıda  Rajon Tosya’da Kesiliyor fakat Tosya’nın fuara katılımının istediğimiz kadar olmadığını ifade etti. Daha sonra Bilim ve Sanayi Bakan yardımcısı Davut Kavranoğlu konuşmasında Organize sanayinin Tosya’ya ve memleketimize hayırlı olması temennisinde bulundu.


Tosya Hükümet Konağındaki program sonrasında  Tosya OSB bölgesine geçildi.Programa Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Bilim ve Sanayi Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Kaymakam Mehmet Türköz, Kastamonu Özel İdare sekreteri Zafer Karahasan, Belediye Başkanı Kazım Şahin, Ortalıca Belediye Başkanı Yusuf Arpacı, AKP ilçe başkanı Naci Küçük Morkoç,TKS Müdürü ve İşadamı Zafer Nalbantoğlu, Müftü Mehmet Korkmaz , Emniyet müdürü Kaan Yıkılmaz, iş adamları Mahalle muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


Güven san orman ürünleri bahçesinde yapılan program kurban kesimi,saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.



 

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz yaptığı konuşmada ‘’2 yıl içinde çok başarılı çalışmalar yaparak bu kadar kısa sürede altyapı çalışmalarını tamamlayan bir başka Organize sanayi bölgesi yoktur’’ dedi.






 Kaymakam Türköz’ün konuşması sonrasında Bilim ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu konuşmasında”; 2 gün önce alçakça saldırıya maruz kalan şehit verdiğimiz askerlerimizi minnetle rahmetle anarak başlamak istiyorum diyerek tüm milletimize Başsağlığı diledi. Bakan yardımcısı Organize sanayi bölgeleri dünyada başka bir modeli olmayan bir çalışmadır.Kastamonu ilimiz pakette 4. kalkınma bölgesinde ama OSB yatırım yapıldığı takdirde 5.bölgedeymiş gibi destek alacak. Ülkemiz son 10 yılda başbakanımızın üstün ilerleme politikası dünyanın her tarafında muhataplarımız tarafından çok büyük takdirle takip edilmektedir. Ekonomiden sanayileşme politikadan demokrasiye kadar her alanda değişim ve ilerleme sürecinden geçiyoruz.2010 -2011 yıllarında %9 büyüme hızıyla dünya rekorları kırdık.ve büyümemiz devam etmektedir.2011 yılı sonu itibariyle kişi başı milli gelirimiz 11.700 dolar seviyesine geldi ve Dünyanı 18. büyük ekonomisine sahibiz.Türkiye’yi bu seviyeye getiren devletin yaptığı yatırımlar değil, bizim dinamik çalışkan sanayici iş adamlarımız ve bizim çalışan halkımızın yaptığı yatırımlarla bu mesafe alınmaktadır. İnşallah bundan sonra aklımızı çok çalıştırarak ve’’ ALLAH’IN İPİNE SIMSIKI SARILARAK ‘’ daha da başarılı olunacağını söyledi. Bugün burada Kastamonu ili Tosya ilçesi OSB temeli için buradayız ,vatanımıza milletimize hayırlı olsun diliyorum”. Dedi

 

.Kastamonu valisi Erdoğan Bektaş konuşmasında”; 2 yıl sonrasında Tosya’da OSB temel atma törenine gelebildik .İlk başlarda oturduk sanayicilerimizle konuştuk çeşitli pazarlıklar yaptık, hemen ilk müteşebbis heyet toplantısında belli kararlar alarak işe başladık. Tosya’da ciddi olarak OSB talebi gördüm. Süreci hızlandırmak için katılım payı topladık, geçtiğimiz aylarda alt yapının ihalesini yaptık. bu ihaleyle suyu kanalizasyonun ,yağmur sularını arıtma tesisi ve yol alt yapısı bitirilmiş olacak. Ciddi eksiklerimizin başında  yol olarak yol kaplama işinin bakanlık tarafından ihale edilerek yapılmasını istiyoruz ve yol haritamız budur dedi.

 

Vali Bektaş yaptığı konuşmada Tosyalı işadamlarına seslenerek 1966 yılında organize sanayi kurulma kararı alındığını fakat yıllardır Organize olunup sanayi yapılmadığını ve bir türlü sanayici olunamadığını söyledi. Tosyalı işadamları sanayi kurallarına uymadığını bu yüzden geride kalındığını fabrika kurmakla sanayici olunmadığını ifade etti .Derdin ne derseniz Sanayici olmak için Sanayinin kurallarına uymak zorundasınız. Tosya bu seneki fuara katılımı az oldu bunun nedenini anlamıyorum. Neden bu sene Tosya’dan katılım az oluyor. Kurallara uymayan sanayici kaybedecek ve sürecin dışında kalacaktır dedi. Fuarlar ada katılacaksınız reklama da para harca yaksınız ve bilim ve teknoloji kullanacaksınız Gittiğiniz bu yol yol değildir sayın Tosyalı sanayiciler dedi. Tosya bu sitemime kulak versin diyerek sözlerine son verdi.

 


Konuşmaların ardından  Nalbantoğlu Hazır Beton firması tarafından tören alanında bulunan Beton mikserleri ile Temel Atma töreni gerçekleşti.

 

Sedat Ağacıkoğlu (AHT )

Editör: TE Bilisim