Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Ormanlarında ağaçlarda meydana gelen kurumalar üzerine inceleme araştırma yapıldı.

Üniversite ve Orman Genel Müdürlüğü işbirliğinde ormanlarda yer yer kuruyan ağaçların incelenmesi ve kurumaya neden olan etkenlerin incelenmesi için oluşturulan araştırma ekibi Tosya ormanlarında araştırma ve inceleme yaptı. Tosya ilçesine gelen ekip, Suluca ve Akseki Köyü ormanlarında ağaçların kurumasına neden olan etkenler üzerene araştırma yaptı.

Tosya Orman İşletme Müdürlüğü ormanlarında ilk olarak Ocak ayında tespit edilen ve artarak devam eden kurumalarla ilgili olarak inceleme ve araştırma yapmak üzere gelen araştırma ekibinin içinde; Süleyman Demirel Üniversitesinden Prof. Dr. Hatice Tuğba Doğmuş LEHTİJARVİ, İskoçya Aberdeen Üniversitesinden Prof. Dr. Steve Woodward, Çankırı Karatekin Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Funda OSKAY ve Kastamonu Üniversitesinden Dr. Mertcan KARADENİZ ve araştırma görevlilerinin katılımıyla Orman Genel Müdürlüğü Orman Zararlıları ile Mücadele(OZM) Şube Müdürü Akın EMİN, Kastamonu, Ankara ve Amasya Orman Bölge Müdürlüklerimizden; Kastamonu Orman Bölge Yardımcısı Mahmut ŞENTÜRK, Amasya Bölge Müdür Yardımcısı Gültekin ŞENLİKOĞLU, Amasya OZM Şube Müdürü Aydın YAĞLIOĞLU, OZM Şube Müdürü Murat Nuri BAYKALI, Ağaçlandırma Şube Müdürü Ercan ŞEN, Adana Bölge Müdürlüğünden Ziraat Mühendisi Serpil DOĞAN, Ilgaz Orman İşletme Müdürü Utku DANIŞ, OGM’nden Biyologlarımız Sezer KAYA ve Gülçin EKEMEN yer aldı.

Tosya Orman İşletme Müdürü Erol ÇINKIR’ın ev sahipliğinde mevcut Karaçam ve Kızılçam ormanlarında meydana gelen kurumalar üzerine incelemeler yapıldı.

Editör: TE Bilisim