SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA)- Kastamonu ili Tosya Orman İşletme Müdürlüğü ilçeye bağlı Mısmıl ağaç köyüne, olası yangınlara ilk müdahale için yangına müdahale tankeri teslim töreni yapıldı.

Yangın Müdahale tankeri teslim törenine katılan Kaymakam Deniz Pişkin gazetecilere yaptığı açıklamada ''İlçemizde bugüne kadar 54 köyün 26 sına Yangına müdahale su tankeri teslim edildiğini. İlçe Orman İşletme Müdürlüğü yaptığı başarılı çalışma ile bu sayıyı daha da artıracaklarına inandığını söyledi.

Yangına ilk müdahale tankeri dağıtımları sırasında mahalle sakinlerine yangın çıkış sebepleri, yangın çıkmaması için ne gibi önlem almaları gerektiği ve bir yangın çıktığında nasıl müdahale edebilecekleri konusunda eğitimler veriliyor.

Orman İşletme Müdürü Alparslan Kadı törende yaptığı açıklamada; “İlçe Orman İşletme Müdürlüğü olarak 26 köyümüze Yangın Söndürme Tankeri teslimatı gerçekleştirdik. Orman Köylerimizin çokluğu ve coğrafi yapımız sebebiyle yangına ilk müdahale tankeri dağıtımı yaparak yangınlara ulaşım süremizin ve oluşabilecek can ve mal kayıplarının en aza indirgemeyi hedeflenmekteyiz. Vatandaşlarımız da yangın konusunda bilgilendiriyor ve yangına ilk müdahalenin önemini vurguluyoruz. Tanker dağıtım çalışmamız diğer köylerimize de verilmeye devam edecektir” dedi.

(SDA

Editör: TE Bilisim