Tosya girişindeki Dörtyol kavşağında yıllardır sık sık trafik kazaları gerçekleşiyor  ve her yıl birçok vatandaşımız hayatını kaybederken, birçok vatandaşımız da ağır yaralanıyor. Bununla birlikte meydana gelen trafik kazalarında binlerce liralık maddi hasarlar oluşuyor.

Her yıl ilçemizde, özellikle ilkbaharın gelmesi ile birlikte bağ ve bahçe işlerinin başlaması ile halkımızın yaşlısı ve genci arabalarına veya motosikletlerine binerek D-100 karayolunda artık ‘’Ölüm Kavşağı ‘’ olarak adlandırılan iki kavşağı kullanmaktalar.

Birkaç yıl önce aynı noktada ilçemizin sevilen ve sayılan esnaflarından Kolanyacı  Basri’nin  trafik kazası  geçirip vefat ettiği yerde bugün de gene aynı yerde ve kazanın oluş şekli neredeyse aynı olan kazada Marangoz esnaflarından Esat Bazlamatçı , Eşi ve işçisi vefat etti.

Yıllardır hep dile getirilen Dörtyol kavşaklarındaki alt ve üst geçitler yine bu kaza ile gündeme geldi. İlçe halkı özellikle her iki kavşağın yeniden trafik düzenlemesini ister iken; geceleri  kavşaklardaki sinyalizasyon  sisteminin de çalışmasını talep etmektedirler. Şoför dikkatsizliği ve sürücü hatalarına bir de tedbirsizlik, yetersiz uyarı, kontrolsüz kavşaklar ve zorunlu görülen bölgelerdeki alt-üst geçit yoksunluğu da eklenince trafiğin terörden farkı kalmıyor.

İlçemizi dünyaya bağlayan iki önemli kavşağa, duble yola yakışır bir şekilde, ilçemize giriş ve çıkışları sağlayacak yol yapımları acilen değerlendirilmelidir.

Her geçen gün büyüyen ilçemiz artık D-100 karayolunu sadece sınırları içine değil mahallelerinin içine alarak özümsemiştir.Bu sebepten kullanımı çok artmış hem araçlar hem de yayalar için büyük tehlike arz etmektedir.

Bu son kazadan sonra ilçe halkı tüm yetkililere seslenerek ‘’YETER ARTIK BU KAZALAR VE ÖLÜMLER SON BULSUN BİR DAHA CANLAR YANMASIN” diye seslenerek, Tosya daki Tüm siyasetçileri kurum amirlerini, ve özellikle Mülki Amirleri bu konuda gerekli çalışmaları yapmaları için göreve davet etmektedirler.

TosyaHaberleri.Com  olarak  Dörtyol kavşakları ile ilgili gelişmeleri takip edip, Tosya Halkına yine sitemiz üzerinden tüm gelişmeleri duyaracağız.


HaberTürk : Sedat AĞACIKOĞLU
DHA : Alaattin KEŞOĞLU

Editör: TE Bilisim