Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yaklaşık 135 yıllık Kitabeli Kemer Köprünün üstüne yapılan ve tarihi dokusuna zarar vererek üstündeki kitabeyi kapatan ilginç giydirme çalışması ve bu iş için belediye bütçesinden yapılan harcama ile gündeme geldi.


Tosya-Kastamonu yol güzergahında bulunan Kitabeli Kemer Köprü yıllarca bakımsız bir şekilde bırakıldıktan sonra çevresindeki inşaat çalışmaları sonrasında ayak kısımlarında yıkılma tehlikesi yaşadı. www.tosyahaberleri haber sitemizin 2016 yılında yaptığı haberle ‘’ Tosya Kemer Köprüde Büyük Tehlike ‘’ haberimiz sonrası ilçe yetkililerinin dikkatini çekmiştik.


Tosya Belediyesi haberimiz sonrası Kemer Köprünün tarihi dokusuna zarar vermeyecek şekilde ayak bölümlerinde güçlendirme çalışması yaptı. Son olarak 31 Mart seçimleri öncesinde belediye tarafından 135 yıllık tarihi Kitabeli Kemer Köprü üstüne tarihi görüntüsüne zarar verecek ve üstündeki kitabeyi kapatacak şekilde ilginç ve tuhaf bir giydirme yapıldı.

Yeterli araştırma ve inceleme yapılmadan yüksek maliyetlere yapılan ve tarihi dokusuna zarar veren bu çalışma vatandaşların tepkisine neden oldu.25.05.2012 tarihinde 713 sayılı alınan kararla Kültür Emanetler listesinde yer alan 135 yıllık Kitabeli Kemer Köprünün eski orijinal haline getirilmesi için bir an önce çalışma yapılması gerekmektedir.

İddialara göre 31 Mart seçimleri öncesinde Kitabeli Kemer Köprü üzerine yapılan bu ucube çalışma için tahminlerin üstünde bir bütçe ayrıldığı iddia edilmekte.

Tosya Belediye Başkanı seçilen Volkan Kavaklıgil’in ilçe gündeminde yüksek sesle söylenen bu iddialar sonrasında belediye bünyesinde bulunan kademede bu işin maliyeti için fizibilite çalışması yaptırdı. Yapılan çalışma sonrasında bu işin en fazla 10 bin TL’ye mal olacağı ortaya çıktı.
Aradaki farkın nereden kaynaklandığını öğrenmek için giydirme çalışması yapan yüklenici firmadan  konu hakkında detaylı bilgi istendi.
Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil önümüzdeki günlerde konu hakkında bir değerlendirmede bulunarak basına ve ilçe kamuoyuna açıklamada bulunacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim