Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde  son 4 aydır planlı plansız yaşanansu kesintileri vatandaşı bıktırdı. Son günlerde  ilçenin önemli ve merkezi mahallelerinde yaşanan su kesintileri ilçede vatandaşı isyan noktasına getirirken, Belediye yetkililer ise yoğun mesai harcayarak sorunu çözmeye çalışıyor..

BELEDİYE TÜM MESAİSİNI SU SORUNUNU ÇÖZMEYE VERDİ

İlçede Ağustos ayı başından itibaren yaşanan su kesintileri sonrasında belediye tüm mesaisini su sorunun çözme yönünde harcadı.Öncelikle su üretim kaynaklarında üretilen suyu kullanım mahalline aktaran büyük çaplı ve taşıyıcı isale hatlarından kaynaklanan sorunlar giderildi.Tam sorunlar çözüldü artık ilçede su kesintisi ve su sorunu yaşanmayacak derken bu defa Papazönü su deposunda yaşanan pompa motor arızası ilçenin merkezi mahallelerinden Cumhuriyet,Dilküşah ve Bahçelievler mahallelerinde son 24 saatde yaşanan su kesintisi vatandaşı çileden çıkardı.Belediye Başkanı Volakn Kavaklıgil ve yetkililer devamlı olarak sosyal medya hesaplarından çalışmalar hakınnda bilgi vererek sorunun en kısa zamanda çözüleçeği yönünde açıklamalar yaptı.

BU ÇİLE HİÇ BİTMEYECEK Mİ?

Sık sık yaşanan su kesintileri nedeniyle zor durumda kalan iş yeri sahipleri ve vatandaşlar www.tosyahaberleri.com aracılığıyla ilçede 4 aydır bu çileyi çektiklerini hatırlatarak, “Kastamonu'nun en büyük ilçesinde yaşıyoruz. Programlı yada programsız sık sık su kesinlerine maruz kalarak problem yaşıyoruz. Belediyeden artık bu soruna kesin çözüm bulunmasını istiyoruz şeklinde görş bildirdiler.

SU KRİZİ İYİ İDARE EDİLEMEDİ

Tosya ilçesinde son dört ayda yaşanan su sorunu krizi yöneticiler tarafından iyi yönetilemedi. Yaşanan su kesintileri sonrasında vatandaşların kesintilerle ilğili belediyeyi her aramalarında farklı kişiler tarafından farklı cevaplar verilerek sorun idare edilmeye çalışıldı.Yaşanan sorunla ilğili bir kriz masası oluşturularak gerekli açıklamalar yapılmadı. Sosya medya üzerinden yapılan açıklamalar vatandaş tarafından yeterli görülmedi.

BAŞKAN VOLKAN KAVAKLIGİL SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMADA BULUNDU

Tosya Belediye Başkanı dün gece saatlerinde sosyal medyada yaptiği paylaşımda " Dilküşa , Bahçelievler ve Cumhuriyet mahallelerimizdeki su kesintisini giderebilmek için mesai mefhumu gözetmeksizin ekiplerimizle mücadele ediyoruz. Su depolarımızda bulunan motorlarımız ve pompalarımızın çok eski tarihli olmasından kaynaklı arızalarımızı gidermeye çalışıyoruz…
Bütün hemşehrilerimizden bu aksaklık için özür diliyorum… Anlayışınız için teşekkür ediyorum…" açıklamasında bulunmuştu.

Editör: TE Bilisim