Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya’da, son günlerde vaka sayılarındaki artışın ardından Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritası korkuttu. Haritayı görenler şaşkınlığını gizleyemezken kentteki en risksiz bölgenin mezarlıklar olması dikkat çekti.

Tosya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarındaki artış endişeye neden olmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Adana, Hatay, Mersin, Samsun ve Kastamonu'da vaka artışlarına dikkat çekti.Son haftada Kastamonu ve ilçelerinde vaka artışı yüzde 50, yoğun bakım doluluk oranı yüzde 74” ifadelerini kullandı.

Tosya’daki Kovid-19 vakalarındaki artış Sağlık Bakanlığı’nın HES mobil uygulamasına da yansıdı.Tosya’nın risk haritasında kentin neredeyse tamamında 'yüksek risk' anlamına gelen kırmızı renge boyandığı görüldü. Tosya’da genel olarak maske zorunluluğuna uyulduğu gözlenirken, semt pazarları gibi toplu alanlarda sosyal mesafe kuralına dikkat edilmemesi ise endişe oluşturuyor.
Kastamonu'nun diğer ilçelerinde ve özellikle İnebolu Kaymakamı son vakaa sayıları ile ilgili aylık vaka artış ve ölüm sayılarını açıklarken Tosya İlçe Hıfzıssıhha kurulundan açıklama beklenmekte.

Editör: TE Bilisim