Temel atma törenine sonrasında Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Seyit Aydın,  Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz, Tosya Belediye Başkanı, Kazım Şahin,protokol tören alanından ayrıldığı sırada Tosya TRT muhabiri Ahmet Çataloğlu’nun Tosya Meslek Yüksekokulunda yaşanan Öğrenci Yurt sorunu sorusu ile karşılaştılar.

 

TRT muhabiri Ahmet Çataloğlu Vali Erdoğan Bektaş’a Tosya Meslek Yüksekokulun gün geçtikçe öğrenci sayısının arttığını fakat ilçede açık bulunan 2 adet yurdun kapandığını bu durum karşısında ne düşündüğünü sordu. Vali Erdoğan Bektaş yaptığı açıklamada şunları söyledi ‘’ Tosyalı işadamları, hayırseverler ve vatandaşlar bugüne kadar her sorunu çözdüler Yurt sonunda inanıyorum ki bizlerinde desteği ile çözeceklerdir ‘’dedi.

  

Bu açıklama sonrası tören alanında bulunan ve ilçenin önemli müteahhitlerinden Murat Gülüm bu göreve talip olduğunu ve önümüzde ki yıl 300 yataklı öğrenci yurdunun inşaatına başlayacağı sözünü verdi. Bu durum karşısında Vali Bektaş işadamı Murat Gülüm’e temel atma törenine geleceği sözünü verdi.

 

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin işadamı Murat Gülüm ile Öğrenci Yurt inşaatı konusunda kısa süre önce görüştüklerini ve belediye olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim