HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 
KASTAMONU (İHA) -Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘’Cami, Şehir ve Medeniyet ‘’ konulu konferansa ilçe müftüsü Eyyup Demir yaptığı konuşma ile damga vurdu.
 İlçe Müftülük konferans salonunda düzenlenen programa Kaymakam Deniz Pişkin, İlçe Müftüsü Eyyup Demir, Baş vaiz Muhsin Özdemir din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
Konferans açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Eyyup Demir bu yılın teması olan ‘’ Cami, Şehir ve Medeniyet’’ konusunun Cami bölümünü anlattı. Müftü Eyyup Demir ‘’ Sizlere şu soruyu sorarak konuşmama başlamak isterim Camiler Kimin? Bunun cevabını dört bölümde cevaplana bilir.
A: Camiler Diyanetin
B: Camiler Derneklerin
C: Camiler Müftülüğün
D: Camiler İmam ve Müezzinlerin
E : Camiler Milletin
Bu cevaplar kısmen doğru ve yanlış size şunu demek istiyorum ki Camiler Allah’ındır. Eğer Camileri şunun veya bunun diye ayırırsak veya Camiler şu cemaatin veya bu cemaatin diye bölersek geçmişte yaşanmış örnekleri var her cemaat veya dernek kendi camisinde namaz kılmaya başlar. O yüzden ben derim ki Camiler Allah’ındır.’’
Programın ve haftanın kapanış konuşmasını yapan Kaymakam Deniz Pişkin, hakkın rahmetine kavuşmuş ve şahadet mertebesine ulaşmış tüm şehit din görevlilerine Allah’tan rahmet dilerken, görevi başındaki tüm din görevlilerine aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk dolu bir ömür temennisinde bulundu.








Editör: TE Bilisim