Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Kastamonu'nu Tosya ilçesinde Tosya Belediyesi hizmet binasının yanında yol kenarında yaralı olarak bulunan ''ŞAHİN,i tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yaralı Şahin'i bulan vatandaş'' Bankadan çıktım eve doğru gidiyordum bir anda yerde yatan yaralı olarak bir şahin gördüm. Kanadından yaralandığı fark edince hemen tedavisi için Tosya İlçesi Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne haber ettim. Yetkililer hemen gelerek yaralı şahini tedavisi için veterinere götürdü''dedi

Edinilen bilgiye göre Tosya Doğa Koruma ve Milli Parklar yetilileri Şahinin tedavisinin ardından doğal yaşamına bıraktığı öğrenildi.

ORTALICA'DA KÖYLÜLER YARALI DOĞAN YAKALADI

Tosya ilçesi Ortalıca köyünde vatandaşlar arazide yaralı olarak bulunan ''DOĞAN'ı 'tedavisi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Yaralı Doğan'ı bulan köylü vatandaşlar'' Köy arazisinde bir tarlaya bakmak için gidiyorduk bir anda yerde yatan yaralı olarak bir Doğan gördük. Yaralı olduğunu fark edince hemen tedavisi için Tosya İlçesi Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne haber ettik. Yetkililer hemen gelerek yaralı şahini tedavisi için veterinere götürdü'. Sonradan öğrendik yaralı doğan tedavi edildikten sonra tekrar doğaya bırakılmış'dedi

Editör: TE Bilisim