HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Karayolları 15’nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ile birlikte Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kavşağında başlatılacak proje için incelemelerde bulundu.

D-100 Karayolu üzerinde bulunan Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kavşağında çalışmalar yeniden başlatıldı. Kavşağın daha güvenli hale getirilmesi ve olumsuzlukların giderilmesi için çalışma yürüten Kastamonu 15’nci Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri beraberinde Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ile birlikte incelemelerde bulundu.  Sanayi Kavşağı projesi üzerinde görüşlerini bildiren sanayi esnafı bu projenin bu hali ile Tosya Sanayi Esnafını mağdur edeceğini ve işlerini bitireceğini söylediler.

Tosya Kaymakamı Ünsal Özel Öğrencileri Ziyaret Etti Tosya Kaymakamı Ünsal Özel Öğrencileri Ziyaret Etti

Sanayi Esnafının tamirci ustaları D100 karayolu üzerinde seyir halinde olan araçların bu projenin uygulanması halinde Tosya sanayisine girişleri imkansız duruma geleceğini söyleyerek kavşak projesine itiraz edip tepki gösterdiler. Oto sanayi ustası bii vatandaş ‘’Şimdi bu projede yapılması planlanan kavşakta D100 karayolunda seyir halinde olan bir araç sürücüsü Tosya Metal Sanayi sitesine giriş yapmak istese kavşağı 200 metre geçtikten sonra ancak Tosya Oto Sanayi sitesine giriş yapabilecek.Ben olsam niye geri dönüp te Tosya Oto sanayisine giriş yapayım. Giderim Kargı Sanayisine veya Ilgaz sanayisinde işimi görürürüm’’dedi  

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil; “S.S. Tosya Yeni Küçük Sanayi Sitesi D-100 karayolu girişinde meydana gelen olumsuzlukları ortadan kaldırmak, bölgede yeni bir kavşak düzenlemesi yapılarak güvenli bir dönüş sağlamak ve şehir merkezinden sanayi sitesine gidecek olan hemşerilerimizin daha güvenli bir şekilde ulaşım yapması amacıyla bölgede yeni bir proje şekillendirildi. Fakat Sanayi esnafımızı dinlediğimiz zaman haklılar. Bizde Belediye olarak sanayi esnafımızın haklı talebini  Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü yetkililerine ilettik. Bayramdan sonra esnaflarımızın katılımıyla yapılan yeni proje yerinde incelenirken inşallah son düzenleme ile de tüm olumsuzluklar ortadan kalkacak” diye konuştu.

Kastamonu Karayolları 15’nci Bölge Müdürlüğü yetkililerine incelemelerde; Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ile birlikte MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, S.S. Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Mehmet Çeyrekoğlu, Belediye Teknik Personeli ve esnaflar eşlik etti.

Editör: TE Bilisim