TOSYA METAL SANAYİ ESNAFI TEPKİ GÖSTERDİ

banner294

TOSYA METAL SANAYİ ESNAFI TEPKİ GÖSTERDİ

buraya tıklayınız

HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Karayolları 15’nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ile birlikte Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kavşağında başlatılacak proje için incelemelerde bulundu.

D-100 Karayolu üzerinde bulunan Yeni Küçük Sanayi Sitesi Kavşağında çalışmalar yeniden başlatıldı. Kavşağın daha güvenli hale getirilmesi ve olumsuzlukların giderilmesi için çalışma yürüten Kastamonu 15’nci Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileri beraberinde Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ile birlikte incelemelerde bulundu.  Sanayi Kavşağı projesi üzerinde görüşlerini bildiren sanayi esnafı bu projenin bu hali ile Tosya Sanayi Esnafını mağdur edeceğini ve işlerini bitireceğini söylediler.

Sanayi Esnafının tamirci ustaları D100 karayolu üzerinde seyir halinde olan araçların bu projenin uygulanması halinde Tosya sanayisine girişleri imkansız duruma geleceğini söyleyerek kavşak projesine itiraz edip tepki gösterdiler. Oto sanayi ustası bii vatandaş ‘’Şimdi bu projede yapılması planlanan kavşakta D100 karayolunda seyir halinde olan bir araç sürücüsü Tosya Metal Sanayi sitesine giriş yapmak istese kavşağı 200 metre geçtikten sonra ancak Tosya Oto Sanayi sitesine giriş yapabilecek.Ben olsam niye geri dönüp te Tosya Oto sanayisine giriş yapayım. Giderim Kargı Sanayisine veya Ilgaz sanayisinde işimi görürürüm’’dedi  

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil; “S.S. Tosya Yeni Küçük Sanayi Sitesi D-100 karayolu girişinde meydana gelen olumsuzlukları ortadan kaldırmak, bölgede yeni bir kavşak düzenlemesi yapılarak güvenli bir dönüş sağlamak ve şehir merkezinden sanayi sitesine gidecek olan hemşerilerimizin daha güvenli bir şekilde ulaşım yapması amacıyla bölgede yeni bir proje şekillendirildi. Fakat Sanayi esnafımızı dinlediğimiz zaman haklılar. Bizde Belediye olarak sanayi esnafımızın haklı talebini  Karayolları Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğü yetkililerine ilettik. Bayramdan sonra esnaflarımızın katılımıyla yapılan yeni proje yerinde incelenirken inşallah son düzenleme ile de tüm olumsuzluklar ortadan kalkacak” diye konuştu.

Kastamonu Karayolları 15’nci Bölge Müdürlüğü yetkililerine incelemelerde; Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil ile birlikte MHP Tosya İlçe Başkanı Suat Bazlamaçcı, S.S. Küçük Sanayi Kooperatifi Başkanı Mehmet Çeyrekoğlu, Belediye Teknik Personeli ve esnaflar eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2023, 18:42

Sedat Ağacıkoğlu -Tosya İHA Muhabiri

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet bayar
Ahmet bayar - 2 ay Önce

Tosya sanayii kavşağı konusunda tamirci esnafı haklı Tosya yeni suluca mahallesi üst geçit köprü projesi yine tasarruf tedbirlerine takıldı galibaa

Gören goz
Gören goz - 2 ay Önce

Bu sanayi kavşağı nin mühendisi mehmet çeyrek oğlumu da iki belediye başkanı zamanında da karayolları personeli gibi akil mi veriyor.bir deli kuyuya bi taş atar elli akıllı çıkaramaz demediler demeyin örneği çok

Mustafa uslu
Mustafa uslu - 2 ay Önce

Ben bu kavşak için yıllar önce 15 bölge ali başak beyle görüştüm el cevap araçlar yavaş geçecek dedi başka çaresi yok dedi bu kavşagın altından akan çay için küçükde olsa bir köprü var bunu büyütmek çözüm olabibilr

Faruk kasapoglu
Faruk kasapoglu - 2 ay Önce

Tosya girişlerine yapılan kavşaklar Tosya yi söndürdü Ilgaz kavşağı gibi bir kavşakyapılırsa çok güzel olur

SIRADAKİ HABER

banner291

banner307