Tosya Devlet Hastanesi ve Tosya Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde düzenlenen etkinlik Tosya Meslek Yüksekokulu bahçesinde gerçekleştirildi.

Otizme dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinliğe Tosya Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş, Hastane Müdürleri Mustafa Uzbilgin ve Akif Torun, burcu Nal, Tosya Toplum Sağlığı Hemşireleri Bedriye Keskin ve Ayşe Demircan, Tosya MYO Müdürü Doç. Dr. M. Hakan Akyıldız, Algelincik Rehabilitasyon Merkezi İdarecileri ve öğrencileri ile Evde hasta Bakımı Bölümü öğrencileri katıldı.

Öğrenciler Down sendromuna ve Otizme dikkat çekmek için, otizmli ve engelli çocuklara yönelik düzenlenen boyama etkinliğinde katılımcıların ellerini boyadı. Etkinliğe katılan Algelincik Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin ellerinin de boyandığı etkinlikte palyaço eşliğinde down sendonromlu ve otizmli çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatıldı.

Öğrenciler engelli çocuklara eğlenceli dakikalar yaşatmanın mutluluk verici olduğunu belirterek bu tür aktiviteleri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.








Editör: TE Bilisim