Haber: Sedat Ağacıkoğlu

Tosya Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası’nın Olağan Genel Kurulunda iki aday ve yönetimi yarıştı.Genel kurula Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, Kesob Başkan Dursun Ergin ,siyasi parti ilçe başkanları, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, oda başkanları ile 165 delege katıldı.
KESOB Başkanı Dursun Ergin başkanlığında Fehmi Yılmaz, Ahmet Baş, Recep Taş ve Mehmet Erzayın’dan oluşan Divan heyetinin ardından genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
17 maddelik genel kurulu dilek temenniler bölümünde genel kurulun geç başladığı ve iki aday olduğu için geç kalınacağı gerekçeleriyle divan başkanlığınca sadece başkan adaylarına söz verildi.
Başkan Adayı Yücel Gecioğlu '' Katılımcı ve delegelere teşekkür ederek sözlerime başlıyorum. Madeni Eşya odası olarak bir çok farkı meslek erbaplarını bünyelerinde barındırdıklarını, üretip, onarım, eğittiklerini ifade ederek çıraklar eğitip onlara bilgi ve becerileri aktarıyoruz.Başkan seçilmeleri durumunda Meslek Lisesi ve Çıraklık Eğitim Merkezi ile stajyer öğrenci-çırak yetiştirme konularında istişarelerde bulunup istihdamı artıracaklarını, esnaf ve sanatkarları her platformda en iyi eklide temsil etmek için ilgili kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile iyi ilişkiler kururarak bu doğrultuda çalışacağız''dedi.
Başkan Adayı Mümtaz Çoban da konuşmasında ''Bugüne kadar oda yönetimine hizmet edenlere teşekkür ediyorum. Genel Kurul Üyeleri görev vermesi durumunda tüm yönetim olarak özveriyle çalışacağız''dedi.
Konuşmalar sonrası seçim maddesine geçildi. Genel kurulda Başkan Adayı Yücel Gecioğlu beyaz, Başkan Adayı Mümtaz Çoban ise mavi oy pusulası ile seçime katıldı. Yapılan oylama sonrası Tosya Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası’nın yeni başkanı 126 oyla Yücel Gecioğlu seçilirken, diğer aday Mümtaz Çoban ise 122 oy aldı.

YÜCEL GECİOĞLU’NUN YENİ YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ:
1-ABDULKADİR EMEKSİZ
2-KEMAL ÇALIŞKAN
3-İBRAHİM ÖGET
4-MEHMET KARBAY
5-MUSTAFA ORTA
6-HASAN KEREN

DENETİM KURULU ASIL ÜYE ADAYLARI:
1-AHMET BOYNER
2-AHMET ŞEFİK ORUÇ
3-UĞUR CİN

Editör: TE Bilisim