HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Arı Yetiştiricileri birliği tarafından üyelerine ucuz arı besleme şekeri dağırımı yapıldı.

Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği yönetim kurulu üyesi ve Tosya temsilcisi İbrahim Çemçem tarafından yapılan dağıtımde ilçede arı ve bal üretimi yapan birlik üyelerine piyasa değeri sekizyüz TL olan besleme şekerlerinin çuvalı Dörtyüz TL’den verildi.

Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği Tosya Temsilcisi İbrahim Çemçem besleme şekeri dağıtımı sonrası yaptığı açıklamada ‘’ Kastamonu Arı Yetiştiricileri Birliği olarak yeni başkan ve yeni yönetimiz ile arıcılık yapan tüm üyelerimizin yanındayız.Bu gün burada birlik üyesi aracılarımıza yaklaşık piyasa değeri 800,00 TL olan arı besleme şekerinin çuvalının 400,00 TL den veriyoruz. Bizim amacımız Kastamonu ve ilçelerinde aracılığı geliştirmek ve üretici üyelerimizin yanında olmaktır.Tosya ilçesi maalesef arıcılık alanından Kastamonu ilçelerinde en geri kalmış bir ilçemiz.Biz yeni yönetim olarak ilçemizdeki arıcılık sektöründe bu geri kalmışlığa son vermek ve bal üretimini istenilen seviyelere çıkarmak olacaktır. Birde arıcılık sektöründe karşılaştığımız en önemli sorun bağ ve bahçe işleri ile uğraşan çiftçi kardeşlerimizin uyguladıkları zirai ilaç atılması.Bu zirai ilaçlar arıların ölmesine neden oluyor.Mümkünse bu ilaçlamayı akşam saatlerinde yapmalarını istiyoruz’’dedi.

Editör: TE Bilisim