Haber: Sedat Ağacıkoğlu

1948 yılında ortaokul olarak ‘Taş Mektep’ ismiyle eğitime başlayan ve 1966-1967 eğitim öğretim yılında eğitim-öğretime lise olarak devam eden Tosya Lisesi artık tarih oluyor. Geçtiğmiz yıl yapılan Depreme Dayanıklılık testinde olumsuz rapor alan okul için ya yeniden güçlendirme kararı çıkacak yada Yıkım kararı çıkacak.

Eğitime başladığı günden bu yana ilçede binlerce öğrenci yetiştiren Tosya Lisesi başarısından her daim söz ettiren bir okul olarak tarihe geçiyor. Okuldan mezun olan öğrenciler işadamı, doktor, mühendis,hâkim, savcı, siyasetçi gibi değişik meslekleri başarıyla icra ediyor. Tosya Lisesi 55 Yıllık Tarihinde Çok Sayıda Bilim Adamı, Devlet Adamı, Bürokrat, Diplomat, Ekonomist,
İşadamı Yetiştiren Tosya Lisesi alınacak olan yıkım kararı ile yeni yüzü ve vizyonu ile ilçeye yakışır bir Eğitim kurumu durumna gelecek. Bu önemli karar öncesi ilçe idareci ve yöneticilerin ilçe sivil toplum kuruluşların her alanda kulis oluşturarak Tosya Lisesi için Güçlendirme değil yıkım kararı alınması için mücadele etmeye davet ediyoruz.

Bilindiği gibi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu 4 yıl önce ilçemize yapmış olduğu ziyarette Tosya İlçesine TOBB tarafından okul yapılması sözünü vermişti.Tosya Lisesi için alınacak Yıkım Kararı sonrası TOBB finans önceliğinde Tosya Lisesi mevcut yerinde Osmanlı Mimarisine uygun yepyeni bir okul yapılacak.

Tosya Lisesinin en önemli Mezun öğrencilerinden biri olan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Faruk Kaymakcı haber sitemizin Tosya Lisesinin yapımı konusunu gündeme getirmesi sonrası TOBB üst düzey yöneticileri ile irtibata geçerek konu hakkında detaylı bilği alışverişinde bulundu.

TOBB yöneticileri Türkiye genelinde 81 ile Okul yapım işinin tamamlandığını şimdi ilçelere Okul yapılacağını ifade ederek Tosya Lisesinin yapım işinin Türkiye'de ilçeler arasında ilk üç içinde olacağı sözünü verdi.

Tabi ki TOBB tarafından Tosya Lisesinin yeniden yapılması için Milli Eğitim Bakanlığının Tosya Lisesi için YIKIM KARARI alması gerekmektedir.Bu kararın alınabilmesi için İlçe İdareci ve yöneticilerinin başkanlığında ilçede bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının Ankara'da ve Kastamonu'da güç birliği ve kulis oluşturması gerekmektedir.

Haydi Tosya bu tarihi fırsatı kaçırmadan ilçemize dev bir Eğitim Binası kazandıralım.

1966 Yılında Tosya Lisesi Olarak Eğitim Öğretime Başlayan Tosya Lisesi Bugüne Kadar Toplam 2.835 öğrenci mezun verdi.

Editör: TE Bilisim