KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde 1966 yılında kurulan Tosya Lisesi ( Cumhuriyet Anadolu Lisesi) mezunları ve öğretmenleri 50.yıl kuruluş programında bir araya geldi.

50.yıl kuruluş yıldönümü Tosya Lisesi konferans salonunda düzenlendi. Programa Tosya Lisesi Yaptırma dernek başkanı İbrahim Erçelebi, Okul Müdürü Cüneyt Özil, öğretmenler ve mezunlar katıldı.

Tören Okul Müdürü Cüneyt Özil’in açılış konuşması ile başladı. Katılımcılara teşekkür eden Özil konuşmasında’’ Bir ilçeye Okul yapmak ve öğretmen atamak işin kolay tarafı önemli olan o ilçede ve bölgede eğitim ve öğretimi iler yetiştirdiği öğrenciler ile ve öğretmenleri ile birlikte Ekol olabilmektir. İşte Tosya Lisesi kurulduğu 1966 yılından bu güne kadar yetiştirdiği ve mezun ettiği öğrencilerle ilçede be bölgede ekol olmuştur. Tosya Lisesi mezunu olmak bir ayrıcalıktır. Sizler bu gün bu toplantıya katılarak bizleri memnun ettiniz ve okulunuzu yalnız bırakmadınız’’ dedi.

Okul müdürü Cüneyt Özil’in konuşmasından sonra geçmiş yıllarda okulda eğitimci olarak görev yapmış emekli öğretmenler ve mezun olmuş öğrenciler kısa bir konuşma yaparak hem hatıralarını anlattılar hem de böyle bir etkinliği düzenleyen okul müdürü ve tertip komitesine teşekkür ettiler.

Daha sonra Tosya Musiki Cemiyeti sanatçıları Erol Sevdi, Onur İpek ve Selcan Bektaş konferans salonunda kısa bir konser verdi. Konser sonrası 1966-2016 yılları arasını anlatan kısa bir slayt gösterisi sunumu yapıldı.

Program akışı sürecinde sürpriz bir telefon görüşmesi yaşandı.Düzenlenen 50.yıl anma programına Tosya Lisesi’nin yetiştirmiş olduğu en büyük değerlerden Eski Bağdat Büyükelçisi ve yeni Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Faruk Kaymakçı telekonferans sistemi ile arayarak tüm öğretmenlere ve mezun olmuş arkadaşlarına merhaba diyerek selam söyledi.

50.yıl kutlama töreni Okul müdürünün tüm katılımcılara 50.yıl plaket vermesi ile sona erdi.







































Editör: TE Bilisim