HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) -Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Köy muhtarlarıyla yılın değerlendirme toplantısı daire ve kurum amirlerinin de katılımıyla ilçe kaymakamı Deniz Pişkin başkanlığında yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan toplantıya Kaymakam Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Kazım Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Kazım Ejder, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Özgün Yapağı, İlçe Müftüsü Eyyüp Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Volkan Pullu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ceylan Çayır, Hastane Başhekimi Dr. Ahmet Karakuş, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Zalim, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Firuze Soyak, Orman İşletme Müdürü Alpaslan Kadı, Özel İdare Müdürü Mustafa Kayacı, KHGB Müdürü Recep Keçeci, Milli Parklar Şube Müdürü Derya Kayacı, Meclis Üyeleri Yusuf Arpacı, İlyas Çakır ve Cahit Çalışkan, Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Koçgözlü ve köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Kaymakam Deniz Pişkin yaptı. Köylerin tamamını gezen Kaymakam Deniz Pişkin köyler hakkındaki izlenimlerini paylaştı. Daire ve kurum amirleri tarafından köylere yapılan hizmetlerin anlatılmasının ardından muhtarların soruları ilgili kurum amiri tarafından cevaplandı.

İlçe Müftüsü Eyyup Demir yaptığı değerlendirme toplantısında köy muhtarlarına imam lojmanları ve köy tuvaletlerinin temizliği konusunda yardımcı olmalarını isteyince beklemediği bir tepki ile karşılaştı.

KÖY İMAMLARININ LOJMANLARI ÇOK GÜZEL OLMALI

İlçe Müftüsü Eyyup Demir yaptığı konuşmada’’ Ben sayın muhtarlarımdan özellikle şunu rica ediyorum Köy cami imamlarının lojmanları çok iyi olmalıdır. İmam Lojmanda rahat eder ise cemaatte camide rahat eder. Eğer imamın kaldığı lojman rutubetli ve iyi değilse imam arkadaş o evde rahat ve huzurlu olamaz. Ben bu konuda müftülük imkanlarını seferber ederim’’ dedi. Müftünün bu konuşması sonrası söz alan ilçe kaymakamı Deniz Pişkin ise ‘’sayın müftüm ilk etapta lojmanlar için masraf yapılmasına ben karşıyım. Eğer bir tadilat işlemi yapılacak ise önce camiye yapılmalı sonra artar ise lojmana yapılabilir’’ dedi

 KÖY TUVALETLERİ ÇOK KİRLİ MUHTARLAR BUAN ÇÖZÜM BULSUN

İlçe Müftüsü Eyyup Demir’’ Köy ziyaretlerinde cami tuvalet ve abdesthanelerin çok kirli gördüm ve buna birlikte çalışarak çözüm bulalım sayın muhtarlarım. Gerekirse köyden temizlikçi kadın tutusun bu tuvaletler temiz olsun ‘’dedi.

Bu öneri karşısında köy muhtarları beklenmedik bir tepki göstererek ‘’ Camilerin temizliğinin din görevlilerine ait olduğunu fakat imam arkadaşlarımız buna dikkat etmiyor. Hem niye köy kadınları temizliyor imamında eşi var. İmam arkadaş köyde besicilik yapıyor günde kaç defa ahıra girerek temizlik yapıyor fakat sıra köy abdesthanesine gelince buna yanaşmıyor’ ’dediler.

Bu defa söz alan İlçe Müftüsü Eyyup Demir ‘’Sayın muhtarlarım Camide size imamlık yapan bir kişinin tuvalet temizliği yapması sizce doğru olur mu’’dedi.

Yaşanan bu tartışmaya ilçe kaymakamı söz alarak’’ Muhtar arkadaşlar Cami imamından böyle bir şey beklemeniz yanlış. Nasıl biz burada toplanıp sorunlara çözüm arıyor isek sizlerde köylerinizde imamlarında katılacağı toplantılar yaparak bu sorunları çözün’’dedi.

HABERİN VİDEOSU BİRAZDAN HABER SİTEMİZDE

 

 

Editör: TE Bilisim