Tosya Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin barınma sorunu yaşamasından yola çıkarak kız yurdu açmaya karar veren Selahattin EKEN ve Yasemin KESKİN titiz bir çalışmanın ardından Özel Tosya Yüksek Öğrenim Kız Yurdunu İlçemize kazandırdılar.


Açılış Törenine Belediye Başkanı Kazım ŞAHİN ve ilçe Protokolü, Kurum Müdür ve Amirleri ile çok sayıda davetli katıldı. Toplam 58 öğrencinin konaklayabileceğini açıklayan Yasemin KESKİN; kaliteli ve güvenli bir yurt açtıklarını belirterek, yurtta her türlü konforun mevcut olduğunu söyledi.


Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı Kazım ŞAHİN; Tosya’da büyük eksikliği hissedilen kız öğrenci yurdumuzun açılmasından duyduğu memnuniyeti belirterek; Çocuklarımızın eğitim görmesi kadar kalacak yerleri olması lazım bu açıdan bu yurdun açılması mutluluk verici diye konuştu.


Üniversitede eğitim gören kız öğrenciler artık bu yurt ile beraber güvenli konaklama hizmetinden yararlanabilecek diyen ŞAHİN; Eğitime gösterdikleri hassasiyeti vurgulayarak, Tosya Belediyesi asıl icraat alanı olmamasına rağmen eğitime yönelik katkılarını hep sürdürdü bundan sonrada sürdürecek dedi.

Konuşmasını Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum diyerek tamamlayan Başkan ŞAHİN; Bu yurtta kalacak olan pırıl pırıl çocuklarımızın geleceğimize katkısının büyük olacağına inanıyorum.”dedi.

Editör: TE Bilisim