HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Kastamonu’nun Tosya ilçesinde geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen 20.Tosya Pirinç ve Kültür Festivali Cumartesi günü yapılan Güreş müsabakaları ve Pazar günü yapılan Sünnet Şöleni ile sona erdi.

Coşku içinde kutlanan her iki etkinliğe ilçeden ve dışarıdan çok sayıda misafir katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival programında müzik ve diğer kültürel faaliyetler yapıldı.

Cumartesi günü yapılan ve Anadolu’nun Kırkpınarı olarak anılan müsabakalara 400’e yakın güreşçi katıldı. Recep Kara’nın Başpehlivan olduğu güreşler sonunda www.tosyahaberleri.com haber sitesi olarak güreş meydanında Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin’den Tosya Pirinç ve Kültür festivali hakkında görüşlerini aldık. Kaymakam Deniz Pişkin gazetecilere yaptığı kısa değerlendirmede ‘’ Ben ilk defa katılıyorum Tosya Güreşleri Programına ve gördüğüm kadarı ile çevre ilçelerden gelen misafirler ve Tosya halkı çok yoğun ilgi gösteriyor. Güreşçilere baktığımız zaman katılan pehlivanlar hemen hemen hepsi Kırıkpınar’da başpehlivan olmuş veya dereceye girmiş güreşçiler. Ben bu manada Tosya Belediyesini ve Başkan Kazım Şahin’i kutluyorum.

Ama bu festivalin asıl adı Tosya Pirinç ve Kültür festivali burada güreşi ve sünnet şölenini önemsemekle birlikte biz bu festivalin Tosya Pirincinin önünü açmak Tosya Kültürünü tanıtmak için yapıyoruz. Çok fazla güreşe boğup ta öbür tarafı ihmal etmemek lazım’’dedi.

Editör: TE Bilisim