HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

Tosya – Kastamonu yolu 30 km Çiftlik yolunda yaşanan sokak köpekleri dramına vatandaşlar duyarsız kalmayarak patilere ekmek veriyor.

Edinilen bilgilere göre Çiftlik yolunda yaşayan yaklaşık 40-50 sahipsiz sokak köpeği içler acısı durumuna ve bu duruma seyirci kalan yetkililere vatandaşlar tepki gösteriyor. Aç ve susuz bir şekilde kış aylarında karların altında yol kenarında bekleyen hastalıklı ve sakat çok sayıda sokak köpeği vatandaşların vereceği bir dilim ekmeğe muhtaç şekilde bekliyor.

Yol kenarında çaresizce bekleyen köpekleri görerek duran bir otomobil içinden inen vatandaşlar ve çocuklar yanlarında bulunan ekmekleri köpeklere verdi. Bu durumu gören bir köylü vatandaş’ ’Bu yolun yaklaşık 3 km yukarı kısmına dağ başına sağ olsun yetkililer iki adet kulübe koydular. Fakat bu köpekler yukarıda aç kaldıkları için yol kenarına iniyor. Zaten açlıktan gelmeseler kulübelerin olduğu o bölgede kurtlara yem oluyorlar. Çok sayıda yavru köpek ya açlıktan öldü ya da kurtlara yem oldu. Vatandaşlarımız yol kenarında bekleyen bu köpeklere ekmek veriyor. Biz bunu çözüm olarak görmüyoruz’’ dedi.  

Editör: TE Bilisim