SEDAT AĞACIKOĞLU  
  KASTAMONU (İHA) - Kastamonu’nun Tosya ilçesinde yağan yağmur nedeniyle meydana gelen sel suları ve akan çamur Tosya-Kastamonu karayolunu ulaşıma kapattı.
 Tosya Çamlıdere Bağlarbaşı mevkiinde çamur yola aktı. Yağan yağmurla birlikte tepelerin yamacından kayan toprak ve çamur Kastamonu yolunu trafiğe kapattı. Polis ekipleri ve belediye ekiplerinin uzun sürede ulaştığı Kale yakası Bağlarbaşı Çamlıdere mevkiinde yol açma çalışmalarına devam etmekte. Belediye Başkanı Kazım Şahin yaptığı açıklamada' Akşam saat 19:30 ilçemizde meydana gelen şiddetli yağmur ve dolu yağışı sonrası Tosya'yı Kastamonu'ya bağlayan yol güzargahında çamur ve toprak kayması meydana geldi.Bölge karayolları müdürlüğü sorumluluk alanında olmasına rağmen belediyemiz vatandaşlarımızın mağdur olmaması için gerekli ekip ve araçları ile olaya müdahele etti.''dedi

1 metreye yakın çamur yığını oluştuğu Tosya -Kastamonu Karayolu’nda Tosya şehir merkezine gelen ve Kastamonu’ya giden araçlar yolda mahsur kaldı. İş makineleriyle birlikte bölgeye gelen belediye ekipleri yol açma çalışmalarına hızlı bir şekilde devam etmekte.

Editör: TE Bilisim