Haber:Sedat Ağacıkoğlu - Tosya (İHA MUHABİRİ)

Cumhuriyet Meydanı’ndan kaldırılarak Hıdırlık Tepesi’ne nakledilen Tosya Kalesi üzerinde dalgalanan ay yıldızlı Türk bayrağı ile ilçenin her tarafından görülerek ilçenin tekrar simgesi haline gelmişti.

Kalenin tepeye taşınması ve aradan geçen yaklaşık 5 yıl sonrası Tosya kalesi üzerindeki çirkin yazılar ve çevresindeki içki şişeleri ile adeta pislik yuvası durumuna geldi.

Kale çevresinde ikamet eden vatandaşlar son günlerde kale çevresinde sürekli içki içildiği ve adeta her türlü pisliğin olduğu bir yer haline geldiğini iddia ettiler. Özellikle geceleri şarapçıların mekânı haline gelen Hıdırlık ve kale çevresinden gelen gürültüler mahalle sakinlerini rahatsız etmekte.


Hatırlandığı gibi Yerel seçimlerde seçim vaadi olarak Hıdırlık tepesi ile ilgili farklı projeleri olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Kazım Şahin ‘’ Kalenin şu anki durumu ile özelliğini kaybettiğini buraya yapılacak seyir tepe projesi ile hem şu anki çevre kirliliğinin yok olacağını hem de ilçeye güzel bir piknik alanı kazandırılacağını ifade etmişti.

Edindiğimiz bilgilere göre aradan geçen süre içinde ‘’ Seyir Tepe ‘’ projesi ile ilgili olarak kaynak arayışı içinde olan Başkan Şahin en kısa zamanda bu sorunun çözüleceği yönde çalışmaların başlatılacağı belirtildi.

Vatandaşlar İlçenin en güzide noktasında yapılan bu pisliklere bir an önce dur denilerek çevre temizliğinin yapılmasını ve ailelerin gönül rahatlığı içinde Hıdırlık tepesine çıkarak çay içilebilecek bir konum haline getirilmesini istediler.




Editör: TE Bilisim