HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

 Temeli 1999 yılında atılan, 23 yıl geçmesine rağmen 62 kilometrelik yolun sadece 10 kilometresi yapılabilen. “Çileli Yol” olarak Türkiye literatürüne giren yolun tamamlanması için Tosya’da ikamet eden İskilipliler Tosya Hükümet Konağının açılış töreninde pankart açarak İçişleri bakanı Süleyman Soylu’dan destek istediler

"50 yıldır İskiliplilerin hasreti olan İskilip -Tosya yolu son olarak yolunun güzergahı değiştirilerek yeniden projelendirildi.  Son Olarak Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil bu sorunun İskilip ile Tosya’nın ortak derdi olarak gördüklerini ifade ederek Kastamonu Valisi Avni Çakır’a durumun önemi ve acili yeti konusunda talep ve bilgilendirmede bulunmuştu.

Cumartesi günü Tosya Hükümet Konağının açılış için Tosya ilçesine gelen İçişleri bakanı Süleyman Soylu açılış öncesi Cumhuriyet meydanında konuşma yaparak Tosya ilçesinin her alanda ilerleme kaydettiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun miting alanında yaptığı konuşmada ‘’İskilipliler Yardımlaşma Derneğinin’’ açmış olduğu pankart dikkatlerden kaçmadı. Açılan pankartta İskiliplilerin ve Tosyalıların ortak derdi olan Tosya-İskilip yolunun 5o yıldır yapılamadığı ve tamamlanamadığına vurgu yapılarak ‘’ Milletin Sesi Soylu – Sen Yaparsın bu Yolu-Tosya-İskilip yolu – Artık Yapılmalıdır’’ pankartı açtılar.

Fakat ne yazık ki açılan pankart miting alanında ki bir söylemden ibaret oldu. Tosya’da yaklaşık 5 saat kalan İçişleri bakanı Süleyman Soylu’ya durum hakkında ne İskilipliler derneği yetkilileri bir görüşme derdine düştü nede ilçedeki yetkililer yol sorununu detaylıca talepte bulunmadı.

Tosya Belediyesi İtfaiye Ekiplerinden Kedi Kurtarma Operasyonu Tosya Belediyesi İtfaiye Ekiplerinden Kedi Kurtarma Operasyonu

Yani anlaşılacağı gibi Tosya-İskilip yol sorunu miting alanında açılan bir pankarttan öteye gitmedi.

Editör: TE Bilisim