Üç gün süren geziye Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Tosya Ak Parti İlçe Başkanı Naci Küçükmorkoç,  24. Dönem  Ak Parti Millet Vekili  Adayı Zafer Nalbantoğlu,  Ticaret Odası Başkanı Metin Ekşi, Tosya iş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Cömert ve çok sayıda iş adamı eşleri ile birlikte katıldı.

     Yaklaşık  30  kişinin katıldığı yurt dışı gezisinde  ilk gün Bosna Hersek’in Başkenti  Saraybosna’da bulunan tarihi yerler  gezildi. Başkent gezileri sırasında  Aliye İzzet Begoviç’in  ve şehitlerin kabri ziyaret edildi. Düzenlenen gezide, ilk gün Saraybosna'yı gezen TOSİAD  heyeti, Baş Çarşı'daki izlenimlerinin ardından Bosna turuna devam ettiler.  Düzenlenen gezinin İkinci gününde Tarihi Mostar Köprüsüne ve Osmanlı Köyü Poçitelli  Ziyaret edildi.  Bosna-Hersek'te  şu anda  müze olarak kullanılan  savaş sırasında (1992-1995) Sırp kuşatması altında bulunan Saraybosna'nın kurtuluşunu sağlayan 800 metre uzunluğundaki tünel gezildi


 

Geziye katılanlar kendilerine böyle bir imkanın sağlanmasına vesile olan Başta TOSİAD Başkanı Hüseyin Cömert olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

TOSİAD Başkanı Hüseyin Cömert” Düzenlediğimiz programda bizi yalnız bırakmayan Başta Kastamonu valimiz Sayın Erdoğan Bektaş olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum ” diyerek kültürel ve iş seyahatlerinin devam edeceğini dile getirdi.  


TOSİAD  tarafından düzenlenen geziye katılan Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş” Böyle anlamlı bir gezi düzenleyen Tosya işadamlarına öncelikle teşekkür ediyorum. Ecdadımız buralarda gerçekten önemli eserler yapmışlar. Bosna Hersek insanın sıcaklığı Türklere olan ilgisi de bizleri ayrıca duygulandırdı. Bosna Türkiye de yaşayan tüm vatandaşlarımızın görmesi gereken bir ülke. Ben bir kez daha emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “ dedi. 

Editör: TE Bilisim