HAFIZLIK PROJEMİZ
 Bir hadis-i şeriflerinde Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) ; "sizin en hayırlınız Kuranı Kerimi öğrenen ve öğreteninizdir". ( Buhari, Fedailül kuran; 21) buyurmuşlardır.  Bilindiği üzere Kur'an-ı Kerim Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) e 23 yıl içerisinde nazil olmuştur.  Nâzil olan ayetleri ya da sureyi Efendimiz sallallahu vesellem ezberlemiş oluyor ve bu ayetleri ashabından Bu işle görevlendirdiği kişilere yazdırıyordu. Aynı zamanda Ashab-ı Kiram da okunması anlaşılması ve hayata tatbik edilmesi yönüyle her bakımdan sevap kazandıran Bu ilahi mesajı ezberleyip hafızalarına nakşediyorlardı. Hafızlık, Asır Saadetten  günümüze Müslümanlar arasında ayrıcalıklı bir yere sahip olmuş ve her dönemde milyonlarca Müslüman kur'an-ı Kerim'in tamamını ezberleyerek hafız olagelmişlerdir.  Bu gün sadece ülkemizde hafız olarak Diyanet İşleri başkanlığından belge almış 150.000 kadar kadın ve erkek hafızımız bulunmaktadır.
     Tosyamız milli ve manevi değerlere bağlılığı ile öne çıkmış, içerisinde pek çok kadın ve erkek hafızı barındıran bir ilçemizdir. Bu, iftihar edilecek, şükredilecek bir durumdur.  Bu gün de bu güzel geleneğe sahip çıkmak ve arkalarında sadakayı cariye olan hayırlı bir evlat bırakmak isteyen anne ve babalar çocuklarının hafızlık eğitimi almasını istemekte ve kurslarımıza ve müftülüğümüze müracaat etmektedirler.
        Önceki bir yazımızda da ifade ettiğimiz üzere bu bugünkü mevcut zorunlu eğitim sistemi içerisinde hafız yetiştirmek ve hafız olmak zorlaştığından  Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan bir protokole dayalı olarak proje Kur'an kursları açılmış ve çocuklarımıza bir yandan İmam Hatip ortaokulunda okuyup bir yandan da sene kaybı olmaksızın hafızlıklarını tamamlama imkanı sağlanmıştır.  2019-2020 eğitim öğretim yılı itibarıyla ülkemizde 191 okul ve Kur'an kursunda uygulanan Bu proje Tosyamızda da uygulanmak üzere ilçe müftülüğümüz ile ilçe milli eğitim müdürlüğümüz arasında bir protokol yapılmış ve öğrenci kayıtlarına başlanmıştır. 4. sınıftan 5. Sınıfa geçen kız ve erkek çocuklarımızın kayıtları Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip ortaokulunda yapılmaktadır kaydı yapılan hafızlık adayı kız ve erkek öğrencilerimiz için ayrı ayrı sınıflar oluşturulacaktır. Okulların eğitim ve öğretime başlaması ile Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip ortaokulumuzda çocuklarımız sabahleyin önce Kur'an kursu / hafızlık derslerini müftülüğümüz tarafından görevlendirilen hocalarımızdan alacaklardır. Hafızlık derslerini tamamladıktan sonra da aynı sınıfta okul derslerini Milli Eğitim'e bağlı öğretmenlerimizden alacaklardır.  Şu anda Allah'a şükür kız ve erkek hafızlık sınıflarımızı açabilecek sayıya ulaşmış bulunuyoruz.  Yeni öğrencileri kaydetme imkan ve kapasitemiz de bulunmaktadır.  Bizler çocuklarımızın hem hafızlık / Kur'an eğitimi, hem de akademik yönden en iyi şekilde yetişmelerini amaçlayan bu projemize daha çok öğrencimizin katılmasını istiyoruz. Velilerimize şu şekilde seslenmek istiyoruz.  4. sınıftan 5. Sınıfa geçmiş,  kız ve erkek çocuğu bulunan,  çocuğunu hafız yapmak isteyen  velilerimiz Bu proje sizin için hazırlandı. Sizleri kayıt için proje ortağımız Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip ortaokuluna  bekliyoruz.
                          Halil İbrahim Sabırlı
                           Tosya İlçe müftüsü
 
Not: Çocuklarını projemize kaydettiren ve  kaydettirme yi düşünen  velilerimize yönelik 19 Ağustos Çarşamba günü saat 14: 30 da Müftülük Konferans Salonunda bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır

Editör: TE Bilisim