Tamamı bin 200 metre kare alan üzerinde kurulu olacak yeni binanın temeli için başlayan hafriyat çalışmaları ile ilgili bilgi veren Tosya MYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Akyıldız; “Yeni binamız bin 200 metrekare yerleşime sahip olacak, toplamda 6 bin 530 metrekare kapalı alan olacak. Bodrumda sığınak laboratuvar ve mobilya dekorasyon atölyesi, onun üzerinde 2 tane 90 kişilik amfi diğer tarafında da 400 metrekare civarında yemekhane mutfak kantin, üzerindeki katlarda ise konferans salonu diğer taraflarda 22 tane derslik yapılacak ki bunları büyüklüğü de 40 metrekareden başlıyor ve 80 metrekareye kadar değişiyor. En üst iki katta da 30 adet civarında akademisyen odası, idari kat müdür odası ve bir toplantı odası olacak. Şu anki binamızın yaklaşık iki katı olan bir binaya sahip olacağız. Hep beraber bu başlangıcı birlikte yapmak oldukça güzel ve mutluluk verici” dedi.

Tosya Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Tosya Meslek Yüksek Okulu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fazıl Ateş ise yaptığı açıklamasında: “Tosya yüksek okul yaptırma ve yaşatma derneği olarak başta maddi ve manevi desteklerini gördüğümüz sevecen kalbi açık olan Sayın Rektörümüze çok teşekkür ediyorum. Her zaman bizlerin yanında olacağını bize beyan etmişti. Tabi Sayın Kaymakamımız ve Sayın Belediye Başkanımız olayın her zaman içinde. Siyasilerimiz de bize her zaman manevi destek verdikleri için ve her zaman arkamızda kale gibi durduklarından dolayı da kendilerine çok çok teşekkür ediyorum. Ek binamız yaklaşık 6 milyon lira maliyette olup bunun tamamını da hayırseverlerimizin katkısı ile yapmayı planlıyoruz. Tamamen Tosyalıların katkısı ile meydana gelip inşallah diğerini başardığımız gibi burayı da başarırız. İnşallah hayır sahipleri ile buranın bir an önce eğitime geçmesini sağlayacağız” dedi.

Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin de Tosyalı hayırseverlerden okulun yapımına destek vermeleri konusunda yardım isteyerek;  “Çok güzel gerçekten de mutluluk verici bir olay. Çok kısa sürede bu noktaya gelmiş olmak böyle bir şeye cesaret edebilmek, güzel diye düşünüyoruz. Bunda herkesin katkısı var herkesin emeği var. Tosyalı hayırseverlerle ikinci ek binamızı tamamlamayı düşünüyoruz ama inşallah diyerek bir yerinden başladık yolda kaldığımız zamanda değerli rektörümüzün her zaman yanımızda olduğunu düşünüyoruz. Biz inşaatı tamamladıktan sonra iç tefrişatını, öğrencilerimizle, hocalarımızla Sayın Rektörümüz sayesinde tamamlarız diye düşünüyoruz. Emeği geçen katkı veren dua eden burada bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Yükseköğretim çok önemli Tosya’mızın birinci önceliği inşallah bu öncelik Devrez Üniversitesi kuruluncaya dek devam edecek. Tosyalılara hayırlı olsun diyoruz “ dedi.

Tosya Kaymakamı Mehmet Türköz ise Mayıs ayı içerisinde temel atma töreninin gerçekleştirilebileceğini ifade ederek şunları kaydetti; “Bugün yine Tosya’nın kurumları hayırlı bir işe el atıyor. Karşımızda gördüğümüz binayı dokuz ayda bitiren Tosya inşallah bu binayı da kısa sürede bitirecek. Biz tabi bugün hafriyata başladık sayın rektörümüzü ve senatomuzun burada toplanmasını vesile bilerek hafriyatı yapalım diye düşündük. Temel atma töreni inşallah Mayıs Ayında Sayın Valimizin, Milletvekillerimizin ve Rektörümüzün uygun olduğu bir tarihte temel atma töreni için sizlerle buluşacağız. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Başta rektörümüze çünkü bize sürekli ilgisini gösteriyor. Biz de görüyoruz ki Tosyalı yapılan her işi hak ediyor. Başkanımızın da dediği gibi bu girişim inşallah üniversitenin başlangıcı olacak Tosya’mıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın ise, “Öncelikle Sayın Kaymakamımıza Belediye Başkanımıza, dernek başkanımıza, siyasilerimize ve bütün Tosya’ya teşekkür ediyoruz. Kendileri sağ olsunlar hep yanımızda yer aldılar ve yanımızda yer almaya devam ediyorlar. Bizlere kuvvet veriyorlar ve kuvvet vermeye devam edecekler. O yüzden kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Böyle güzel bir olayı bugün iyi ki birlikte yaşadık hafriyat başlamış, sağ olsunlar güzel bir tesadüf oldu. İnşallah temel atma töreni yapıldığında da burada olacağız. Senatomuz bugün hayırlı bir işin başlangıcında burada toplantısını yapacak. Sayın başkanımızın da dediği gibi inşaatımızı binamızı yine Tosyalılar yapacaklar. İlk başlangıç yardımını da sağ olsun Necmeddin Boyner beyefendi 500 bin lira vererek yaptılar. Devamı da gelecektir inanıyoruz, hayırlı bir işe başlayınca devamı geliyor. Tosya’mıza herkese hayırlı uğurlu olsun diyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim