TOSYA İHL İmam Hatip Liseleri Arası Türkiye 10. Bölge Kur'an Dili Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışması Finalinde BİRİNCİ OLDU.

 

İmam Hatip Liseleri Arası Türkiye 10. Bölge Kur'an Dili Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışmasının finali Düzce'de yapıldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arası Türkiye 10. Bölge Kur'an Dili Arapça Bilgi ve Etkinlik yarışması Düzce Müftülüğü Konferans salonunda yapıldı.

Yarışma öncesinde konuşan Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hacı Osman Kılıç, gençlere dini konularda doğru bilgiler vermenin önemli olduğunu ve toplumsal konularda sağlıklı düşünmek için din eğitiminin büyük önemli olduğunu söyledi.

Eski Kastamonu şimdiki Düzce Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer de, İmam Hatip liselerinin Düzce'de eğitimin köşe taşlarından olduğunu vurguladı. Sezer, Düzce'nin daha önce birçok bölge yarışmalarına sahne olduğunu ve bu gibi yarışmaların Düzce'de yapılmasında mutluluk duyduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından başlayan ve 8 ilden toplam 18 imam hatip lisesi katıldığı yarışmanın tiyatro dalında KASTAMONU TOSYA İMAM HATİP LİSESİ  birinci, Karabük İmam Hatip Lisesi ikinci, Düzce İmam Hatip Lisesi ise üçüncü oldu.

Editör: TE Bilisim