Haber:Sedat Ağacıkoğlu

Yatırım programına alınan ve 15 Nisan 2019 tarihinde ihaleye çıkılıp inşaat çalışmaları başlanan Tosya Hükümet Konağı inşaatının %50 si tamamlandı.
 Pek çok kamu kurum ve kuruluşunu aynı çatı altında toplayarak vatandaşlara daha hızlı ve etkin hizmet verilmesi hedeflenen proje 8 bin 100 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Yeni hizmet binası tamamlandığında yaklaşık 12 kamu kurumunun hizmet vereceği birimler Yazı İşleri Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Tosya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, İlçe Dernekler Müdürlüğü, İlçe Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, Tosya Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı, ile bu kurumlara bağlı birimler yer alacak. Yaklaşık 130 kişilik konferans salonu, farklı büyüklüklerde toplantı odaları, 30 araçlık açık otopark bölümleriyle vatandaşlara hizmet verecek. Projede vatandaşların işlemlerini gerçekleştirirken zaman geçirebileceği sosyal alanlar ile resmi ziyaret ve törenlerin gerçekleştirileceği bölümlerde yer alacak.
 İhalesi yapılarak tüm hızı ile devam eden Tosya Hükümet Konağı inşaatı maliyeti 19 milyon 639 bin TL olarak açıklandı.

1970 yılında Rahmetli Belediye Başkanı Mehmet Erkaragülle tarafından yapılan Eski Hükümet Konağı Depreme dayanıklı olmadığı raporu sonrasında 2017 yılında yıkıldı. 50 yıl sonra yenisi hizmete geçecek Tosya Hükümet Konağında bu güne kadar 13 kaymakam ilçeye hizmet etti.
2021 yılında hizmete girecek olan Tosya Hükümet Konağı yeni Kaymakamı ile ilçeye hizmet etmeye başlayacaktır.

Editör: TE Bilisim