Türkiye’nin önde gelen hayvan pazarları arasında gösterilen ve simental ırkı hayvancılıkta ülkede ilk sırada yer alan Tosya hayvan pazarı, karantinaya alınarak kapatıldı. Daha önce ülkede görülmeyen ve Türkiye’ye ithal hayvanlardan gelerek bulaştığı ileri sürülen çiçek hastalığı, Tosya ve köylerinde görülmesi üzerine Tosya Hayvan Pazarın yaklaşık 4 ay önce kapatıldı.

  “4 AY HAYVAN PAZARI KAPATILDI”
  Aralık 2015 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılk İl Müdürlüğü tarafından Kastamonu merkez ve ilçelerinde büyükbaş hayvanlarda görülen Çiçek ve Şap hastalığı yüzünden hayvan pazarları kapatıldı.Aradan geçen yaklaşık dört aylık karantina sürecinde Kastamonu ve ilçelerinde yapılan başarılı aşılama çalışmaları sonucu il merkezi ve bir çok ilçede hayvan pazarları açıldı.

Merkez ve ilçelerde çiçek ve Şap hastalığı tehlikesinin geçmesi sonrası İl Müdürlüğü tarafından Hayvan Pazarları tekrardan açıldı.Şu an için Kastamonu ve ilçelerinde açılmayan tek pazar yeri Tosya Hayvan Pazarı oldu.
İlçe Tarım ve Hayvancılık müdürlüğü yetkilileri tarih konusunda net bir açıkıklama yapmasalarda Pazarın 2 Nisan Cumartesi günü tekrardan açılacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim