Geçen süre zarfında ilçe halkı bu sürpriz atama haberine çok üzülmüş ve haber sitemizin elektronik eposta adresine konuyla ilgili üzüntü mesajlarını yollayarak, Müftü YAZICI’nın Tosya’da kalmasını istediklerini bildiren epostalar ile doldu taştı.

Bizlerde tosyahaberleri.com sitesi yöneticileri olarak bu konuyu yerel medya’dan başlayarak ulusal medya’ya kadar taşıma kararı almış bulunuyoruz.

Göreve geldiği günden bu yana 7’den 70’e herkesin sevgisini ve saygısını kazanan Müftü Yazıcı, hem toplumsal açıdan hemde görev açısından bugüne kadar birçok konuda görevini layık-ı ile yapmıştır.

Bunun en somut örneğini 31 Temmuz günü Ramazan İftar Çadırı çalışmaları sırasında mesai arkadaşları ile birlikte Müftü Makamını bir kenara bırakarak elinde fırça ve su hortumu ile hükümet binasının bahçesinde bulunan park yerinin çatısına çıkarak temizlik çalışmalarına bizzat katılması ve mesai arkadaşlarına yardım etmesi, ilçe halkı tarafından takdir ile karşılanıp , ilçe genelinde bu denli sevilen ve sayılan müftünün Tosya’da kalmasına yönelik girişimlerin başlatılması için İlçe kurumları, sivil toplum kuruluşları ve ilçe halkının konu ile ilgili birliktelik olmasına yönelik çalışmaların bir an önce başlatılması ve Müftü YAZICI’nın ilçemizde kalması için  tosyahaberleri.com olarak tüm kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı haberimizin altına yazabilirsiniz.

Haber: Sedat Ağacıkoğlu / 
Foto: Alaattin Keşoğlu
                                                                                
                                                                                          


Bir iyilik esintisi,hayırlar vesilesi,gönülleri titreten duaların sedası,güzel insan,seviyeli müslüman,muhkem adam;
gerçeklerimize gerekçe oldu,izzet ve ikramlarımıza vesile oldu,
yeri geldi bizlerle hiçret etti,Mekke dedi Kabeyi özletti,
Medine dedi Resülü söyletti,Kudüs dedi gönlümüzü miraçlara sürükledi
.Mevkiimizi yurt edindi işlerimizle hemhal oldu,meselimizi sahiplendi,suallerimizi reçeteledi.
Geldiğin de muhterem bir müftü idi,bir devlet erkanı memur idi.
Hoş gelişlerle gelmiş,hoşluklar vermiş devasa muhabbetlerin mükrimi olmuştu
.O şimdi bir firkatın yoluna kondu.Başka müslümanların büşrası olmak namına yenileyici bir hazla bir başka beldenin gönülleri inşa edici mimarı olarak vazifelendi
.Çok güzellikler öğretti,pek çok iyiliğin talimgahında bizleri eğitti.Nefsimizi söyledi incitmedi,inletmedi munis bir nida ile teselli eyledi,onardı vazgeçmedi.

Bir müslümanın hızıyla geldiği Tosya’mız da bizlere hep Resulün ahvalini hatırlattı.
Hiç bıkmadı usanmadı her fırsatta yüreğimizi söyledi, bizleri yaratılış hizamızda tutmak adına say u gayret eyledi.
Söz imbiğinden geçirdiği fısıltılarını gönüllerimize sererken hep ümitvar oldu hep hayra dair umutlarımızı zindeledi.
Resulün mevziinde durarak dünün ibretlerini ifadelerken Kurani icazın yarınlarınyla bizleri daha varedici yarınlara taşıdı.

Ne desek az ne söylesek kifayetsiz.İyi insanlar iyi atlara binip gittiler diyen şairin dillendirdiği gerçeği hatırlamakatan maada elimizden gelen yok ama gönlümüzden onun bellettiği dua senfonileri birbiri ardınca icrasını buluyor.

Evet bir firkatin mahzunluğuna bürünen ahvalimiz öte yandan bu atamanın önüne geçmeyi hevesleniyor ve devasa bir umudun varlığıyla ışıyor.
Acaba bu gitmeyi frenleyici dualarımızdan maada başka bir gücümüz yokmudur farizasını hatırlatıyor.
Yüreklerimizden süzülüp ellerimizde biriken dualarımızı acaba Rabbimiz hangi hayırlı kulunu vesile tutup bu muhkem adamın aramızda ki nefesini uzatacak?
Etle kemik olmaklığımızı dahası bu muhabbet neşvemizi kadim kılacak?
Burda biz Tosya lılara yüreğimizden geleni alkış tutarak ilgili mercilere duyurmak yani kamuoyu oluşturmak gibi bir vaziyeti vazifelenmek düşüyor.
Haydi Tosya lılar bu kıymetimizi,bu rahmeti ilçemizde tutmak adına gereken neyse yapalım ve ilacımızı sahiplenelim.


Editör: TE Bilisim