HABER: SEDAT AĞACIKOĞLU 

KASTAMONU (İHA) – Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçesi olan ve birçok ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem sonrası Tosya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü idarecileri, eğitim personeli ve kursiyerler bir araya gelerek yaprak sarması başta olmak üzere gıda maddesi ve yardım malzemesi hazırlayarak deprem bölgesine gönderdiler.

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde Halk Eğitim merkezindeki kursiyerler zor günler geçiren depremzede vatandaşlara kimi yöresel yiyecek hazırlıyor kimi de bere ve atkı örerek destek olmaya çalışıyor.

Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için gönüllü çalışma başlatan Tosya Halk Eğitim Merkezi kursiyer kadınlar, bu günlerde depremzedeler için yoğun mesai yapmaya başladı. İmece usulü yaprak sarma yapan kadınlar, hazırladıkları ürünleri deprem bölgesine göndermek üzere ilçedeki Tosya Kaymakamlığı Yardım Platformuna teslim ediyor.

Tosya Halk Eğitim Merkezi son olarak 200 adet köy ekmeği,4 büyük koli Tosya Yaprak sarması ve 1.000 adet kefen ayrıca giyim ve ısıtıcı malzemesi hazırlayarak deprem bölgesine gönderdiler.

Tosya Halk Eğitim Merkezi yetkilileri deprem bölgesine gönderilmek üzere Eşofman takımı dikimi, Uyku tulumu dikimi, ve diğer giyecek dikimi için çalışmalarının devam ettiğini en kısa zamanda bunları da depremzede vatandaşlarımıza göndereceklerini ifade ettiler.

TOSYA 'DA BİR İŞLETMEDE GÖRÜLEN ŞAP NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI KAPANDI TOSYA 'DA BİR İŞLETMEDE GÖRÜLEN ŞAP NEDENİ İLE HAYVAN PAZARI KAPANDI

Editör: TE Bilisim